Najglasniji protivnik preuzimanja Turisthotela d.d. od strane Tankerske plovidbe d.d., Frane Skoblar prodao je svojih 11,85 % dionica vrijednih oko 26,5 milijuna €

Upravo to smo i predvidjeli prije mjesec dana kada smo napisali da Frane Skoblar zaigrao “pokeraški” iskazujući protivljenje preuzimanja vlasništva nad Turisthotelom od strane Tankerske plovidbe. Na kraju je ipak pobijedila ljubav prema novcu, a ne uvjerenja za koja se javno zalagao Frane Skoblar. Tako se svrstao među one na koje je bio kivan kada su na samom početku bogato unovčili svoje udjele u Turisthotelu poput Zorana Milišića, Ante Barića, Danke Nekić i drugih.

Sada je sasvim izvjesno da će Tankerska plovidba biti većinski vlasnik Turisthotela što će toj brodarskoj tvrtki u kratkom vremenu donijeti golemu financijsku korist. ne samo zbog razloga što će preuzimanjem Turisthotela “naslijediti” i oko pola milijarde kuna na računu već i zbog enormnog profita kojeg ta turistička perjanica Dalmacije generira svake godine.

U narednom periodu očekuje se promjena Uprave, odnosno smjena Meri Matešić Sičić kao i imenovanje novog predsjednika Uprave, a upućeni tvrde da bi to trebao biti Ante Barić mlađi. Također će doći i do promjena u Nadzornom odboru u kojem bi, tvrde naši izori, trebala sjediti Danka Nekić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime