Državni vrh se spustio među narod, brujali su jučer neki mediji. Gdje su dužnosnici bili prije 25 godina na dan međunarodnog priznanja RH, pokušat ćemo iščitati iz objavljenih životopisa dužnosnika s fotografije.

Kolinda Grabar Kitarević 1991. godine bila je student Filizofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 1993. godine je diplomirala.
Božo Petrov 1991. godine pohađao je franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju, diplomirao je i magistrirao na Medicinskom fakultetu Sveučulišta u Mostaru. Andrej Plenković 1991. godine radio je kao prevoditelj volonter u Promatračkoj misiji Europske zajednice u Hrvatskoj 1991/92. Pravni fakultet upisao je 1988. godine, a diplomirao 1993. godine.
Davorin Božinović 1991. godine, od 1987. savjetnik republičkog sekreterijata za narodnu obranu Jugoslavije, no kada postaje predsjednik novačke komisije u Ministarstvu obrane RH, ne vidimo iz životopisa. Iz životopisa nemamo podatak gdje je Božinović bio 1991. godine, koju ulogu je imao u Domovinskom ratu.
Gordan Marić 1991. godine bio je djelatnik u poduzeću Auto –Hrvatska, vanjskotrgovinski poslovi. Iz životopisa ne vidimo angažiranost u Domovinskom ratu. Iz životopisa pet državnih dužnosnika s fotografije vidljivo je da ne postoje podatci o njihovoj ulozi u stvaranju hrvatske države. Odgovor na pitanje; da li se radi o omašci u životopisima ili stvarno nisu sudjelovali u stvaranju Republike Hrvatske?  Odgovor očekujemo korekcijom životopisa pobrojanih dužnosnika.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime