Nakon što smo objavili nezadovoljstvo udruge Mike vezano uz činjenicu da ove godine nemaju kućicu u Božićnom gradu, javili su se i iz Grada Makarske sa službenim priopćenjem.

Objavljujemo ga u cijelosti: ”Odbor za Božićni grad je predložio, a Grad Makarska prihvatio odluku da će ove godine graditi jedino igraonicu za djecu tj. radionicu Djeda Božićnjaka. Grad Makarska je na prijedlog Odbora za Božićni grad odlučio ove godine nabaviti 6 novih tipiziranih i jednoobraznih kućica za ugostiteljsku namjenu. Jedna od tih kućica (najvećih koje imamo za tu namjenu ) ponuđena je i ostavljena humanitarnoj Udruzi Mike i to, naravno, bez ikakve naknade i na odličnoj lokaciji.Visoko cijeneći humanitarni rad Udruge Mike, kao i njihov doprinos dosadašnjim izdanjima Božićnog grada, ponudili smo im najviše što smo mogli vjerujući da će oni to i prihvatiti jer naprosto veću kućicu nismo imali. No, predstavnik Udruge Mike je kazao da je im je ta kućica njima premala, da žele da im se sagradi posebna velika kućica i da oni ne mogu prihvatiti naš prijedlog. Odbor za Božićni grad je odlučio da ćemo tu kućicu svejedno čuvati za njih i to sve do srijede 30. studenog 2016. u 15 sati, nadajući se da će Udruga Mike promijeniti mišljenje i na kraju ipak prihvatiti naš prijedlog. Ponavljamo da smo UDRUZI MIKE NUDILI NAJVEĆU KUĆICU KOJU IMAMO, BEZ NAKNADE I NA ODLIČNOJ LOKACIJI! No, nažalost kada smo uvidjeli da od toga neće biti ništa, a ne želeći da navedena kućica ostane neiznajmljena, proveli smo novi natječaj na kojem smo iznajmili i tu kućicu najpovoljnijem ponuđaču. Još jednom želimo napomenuti da Odbor za Božićni grad odbacuje bilo kakvu krivnju za ovakav epilog. Žao nam je što Udruga Mike nije prihvatila naš prijedlog jer smo uvjereni da bi s njima ovogodišnji Božični grad bio još bolji i kvalitetniji”.
2Kontaktirali smo i udrugu Mike koji su nam dodatno pojasnili o čemu se radi.
– Ponudili su nam kućcu koja je bila na javnom natječaju i koja je kao takva namjenjena u druge svrhe, odnosno za to da sebi jedna ili više obitelji priskrbi dodatna financijska sredstva za život. Nije uopće stvar ove ili one vlasti, isto nam se događalo i svih dosadašnjih godina. Svi ti ljudi su nas uvjek tretirali skroz krivo. Uglavnom ne želimo nikome oduzimat da bi se onda bavili humanitarnim radom. Dakle da, istina je da su nam ponudili kućicu,  ali namjenjenu za nekog drugog i za druge aktivnosti. Ono što smo oduvijek željeli je to da nas se tretira kao humanitarnu udrugu koja pomaže ovom gradu i svojim sugrađanima . Ne želimo ulaziti u javne natječaje s obrtnicima i sl. jer nam svrha nije ista niti je pošteno da nekome oduzimamo da bi donirali.  Smatramo kako kućica udruge MIKE, dječja igraonica i jaslice ne bi trebale ići na natječaje već da bi trebale biti okosnica , odnosno temelj Božićnog Grada na i oko kojeg bi se sav ostali sadržaj nadograđivao . Ovo je službeni stav i želja udruge, pojasnili su iz navedene udruge.

1 KOMENTAR

    • Ista bagra sadašnja ili prijašnja vlas.Bogme sa Brkanom,Blebekom,llelasima,galićem ili sa sdp glavičićem,dražom mihajloviće Dorin,Bartulović dođe ti na isto.Sve kriminalac do kriminalca……

      .

      • Ne stavljaj usta ili na papir ljude koji nemaju točkicu a kamoli mrlju u svom političkom radu. Na žalost svi su se lončići pomješali pa neznamo cijeniti prave irealne vrijednosti.

  1. Meni je samo žao ako su se oni u udruzi Mike međusobno svadili radi para koje su zaradili proßle godine na božićnom gradu. Ja ću vjerovat da su to samo priče po gradu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime