Danas je u makarskoj gradskoj vijećnici upriličeno primanje za Juru Drlju i vodstvo kickboxing kluba Mawashi: trenera Peru Gazilja, Zvonimira Bobana i predsjednika kluba Stipana Stanića.

Povod ovom primanju je posljednji uspjeh vrhunskog sportaša Jure Drlje u slovenskom Mariboru gdje je na Europskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji osvojio zasluženo srebro. Tada je, naime, u četvrtfinalu savladao prvaka Italije Martina Bonettija te se plasirao u polufinalu gdje je dobio Rusa Ildara Gabbashova te je u finalu u vrlo teškoj i zahtjevnoj borbi izgubio od Austrijanca Romana Brundla. Na tome su mu sa zakašnjenjem čestitali zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić i savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport Marina Andačić Krivić.
– Hvala na lijepim riječima, moram kazati da je iza mene jedna teška godina, godina prelaska iz kategorije juniora među seniore, no siguran sam da mi slijedi još teža. Jer, treba nastaviti trenirati, a uz to treba maturirati i završiti školu, potom i upisati fakultet , obratio se nazočnima Jure Drlje.
Grad Makarska je ovom prigodom donirao Mawashi klubu iznos od skromnih pet tisuća kuna što ostavlja gorak okus u ustima. Naime, iako je Mawashi klub najtrofejniji makarski klub sa nekoliko vrhunskih sportaša koji su proslavili i Makarsku i Hrvatsku više puta, sredstva iz Gradskog proračuna dodjeljuju ime se na kapaljku. S druge strane, javna je tajna da je u istom tom proračunu za plaće trenerima raznih sportskih klubova predviđen iznos od 450 tisuća kuna iako isti ti ljudi već primaju plaće u svojim matičnim klubovima!  Postavlja se pitanje, je li moguće da Grad Makarska ne zna cjeniti vrhunske sportaše kao što je Jure Drlje te osigurati  za njih stipendije koje bi koštale godišnje najviše pedeset tisuća kuna?!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime