Grad Makarska objavio je Javni poziv za isplatu poklona, uskrsnice građanima s područja grada Makarske

Mogu se prijaviti umirovljenici čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina (tuzemne i inozemne) ne prelazi 465,00 eura/3.503,54 kuna koji se nisu prijavili za priznavanje prava na božićnicu 2022. godine. Potrebno je priložiti i kopiju osobne iskaznice (obostrano), odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO-a o isplati mirovine za prethodni mjesec ( ukoliko umirovljenik ima i inozemnu mirovinu treba priložiti dokaz o visini inozemne mirovine, a ukupan zbroj mirovina ne smije prelaziti cenzus od 465,00 eura/3.503,54 kuna), odrezak o iznosu inozemne mirovine (za inozemne umirovljenike), kopiju dokumenta na kojem je vidljiv IBAN i OIB umirovljenika.

Za uskrsnicu se mogu prijaviti i umirovljenici koji su se prijavili za božićnicu, a zahtjevu trebaju priložiti odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO-a o isplati mirovine za prethodni mjesec ( ukoliko umirovljenik ima i inozemnu mirovinu treba priložiti dokaz o visini inozemne mirovine, a ukupan zbroj mirovina ne smije prelaziti cenzus od 465,00 eura/3.503,54 kuna) i odrezak o iznosu inozemne mirovine (za inozemne umirovljenike).

Na uskrsnicu imaju pravo i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata stariji od 50 godina koji su korisnici  prava na naknadu za nezaposlene po posebnom propisu pri upravnom odjelu Splitsko –  dalmatinske županije da podnesu zahtjev za priznavanje prava na uskrsnicu 2023. godine.

Uskrsnicu će moći dobiti i stariji od 50 godina koji su prijavljeni u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Makarska, neprekidno više od 12 mjeseci da podnesu zahtjev za priznavanje prava na uskrsnicu 2023. godine. To pravo će moći iskoristiti i korisnici prava na socijalnu naknadu te osobe koje imaju status roditelja njegovatelja ili njegovatelja za  njegu djeteta s teškoćama u razvoju ili osobe s invaliditetom po posebnom zakonu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime