Miljenik ljubitelja Sevdaha Božo Vrećo, koji će 13. ožujka nastupiti u Lisinskom, rado je i često viđen gost zagrebačkih ulica, a za njegove se koncerte uvijek tražila karta više. U jeku priprema za novi nastup, otkrio je što sprema za svoju vjernu publiku u Lisinskom, čemu se posebno raduje i što ga veže za hrvatsku metropolu.
 

 „Za Zagreb me veže jedno posebno prijateljstvo, neraskidivo, ušuškano i toplo, šetnja Ilicom i neizostavno svraćanje mojim divnim djevojkama u Kuću Četki na frizuru. Ručak u Fotiću, kava u Velvetu, prekrasni parkovi u kojima uživam i divni Gornji grad. Svaki put kada dođem u Arheološkom sam i Etnografskom muzeju jer su to mjesta gdje volim vidjeti postavke i inspirirati se. Cvijeće kupim kod Saše Šekoranje, obiđem par divnih antikvarnica i svakako pogledam u kazalištu operu, zadnji put je to bila Madam Buterfly“ rekao je Vrećo, izvrsni umjetnik i kompozitor čiji su umjetnički izričaj i interpretacija prepoznati kako u Europi tako i usvijetu, pa je samo u posljednjih nekoliko mjeseci uspješno punio dvorane od Skoplja do Osla, a film ‘Maldita‘ o ovom umjetniku nedavno je osvojio prestižnu španjolsku nagradu Goya za najbolji kratki dokumentarni film. O njegovoj popularnosti i kvaliteti svjedoči i činjenica da su ulaznice za koncert krajem prošle godine u Sarajevu rasprodane u samo sedam sati, a ni Lisinski ga nikada nije iznevjerio.
 
 „Radujem se mojim koncertima iznova jer ta publika koja mi de u Lisinski me beskrajno voli i poštuje moju umjetnost. Savršena je to simbioza i emotivna harmonija koja preraste u trans čula i raznolikih zvukova i pripjeva, gdje pjesma preraste pjesmu i postane harmonija božanske ljubavi. Tome svraćam, a ako me pitate što je to na koncertu što se može očekivati, kako da vam odgovorim na to pitanje, magija se desi, ona se naslućuje, rađa, preoblikuje i stvara tu pred vama. Za čaroliju nema uputstvo niti scenarij, to mora biti prepuštanje svetoj nadnaravnoj glazbi kao takvoj i potpuna emotivna ogoljenost vas samih pred publikom, tek tada je Istina ona koja otvara srca i čini da dišemo kao jedno. Priželjkujte upravo to 13. ožujka! Ljubav!“ poručio je Vrećo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime