Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara prije gotovo dva tjedna sastao se s predstavnicima splitskih ugostitelja

Tom prilikom gradonačelnik i ugostitelji složili su se da je svima prioritet razvoj održivog turizma u gradu Splitu, kao i oko činjenice da je ugostiteljska ponuda važan dio gospodarskog razvoja grada.

Trenutni nacrt Odluke o komunalnom redu ima niz manjkavosti, počevši od toga da skica rasporeda ugostiteljskih objekata i tekstualni opis nisu podudarni, pa sve do činjenice da ugostitelji nisu bili uključeni u dijalog oko donošenja Odluke o komunalnom redu od samog početka. Aktualni prijedlog dovodi splitske ugostitelje u pravnu i egzistencijalnu nesigurnost, onemogućuje im planiranje daljnjih investicija i dodatno zapošljavanje ljudi. Trenutno je u Splitu u sektoru ugostiteljstva zaposleno oko tri tisuće ljudi, a grad od splitskih ugostitelja kroz najam i ostala davanja uprihodi milijune kuna.

„Tijekom razdoblja javnog savjetovanja, uputili smo nebrojeno primjedbi, a rasprava je završena prije više od dva mjeseca, točnije 10. kolovoza. Još uvijek ne znamo što će biti s našim objektima, ugovori nam istječu 31. prosinca, što paralizira naše poslovanje i dovodi nas u nemoguću situaciju. Ovim putem još jednom pozivamo Grad na nastavak dijaloga i uključivanje strukovne grupacije ugostitelja u donošenje izmjena predloženog dokumenta, a kako je uostalom i zaključeno na sastanku. Jedino što tražimo jest sudjelovanje u procesu donošenja Odluke koja će znatno utjecati na naše obitelji, kao i na obitelji naših zaposlenika.“, poručuju splitski ugostitelji.

2 KOMENTARI

  1. Bitno je “gospodinu” Načelniku da se složi blizu Plenkovića, kad mu okice trepere, na usta izbija slina a tijelo se izvija od miline, postoji mogućnost da se iskrabi sav da bi lakše mogao ući tamo gdje ulaze njemu slični, koji bljak od “čovika” tipičan primjerak “visokopozicioniranog” HDZovca bez boje, okusa ni mirisa!!! FUJJJ

  2. Kada se majstori bave autostaklarstvom pa krenu u politiku onda i politika ostane bez stakala,kao i auto, u “našoj” politici nema ništa nova, sve po starom i livo i “desno”, uvjek i samo i svuda bravari, beljci i staklari!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime