U nedjelju navečer, 16. svibnja  Policijska postaja Makarska zaprimila je informaciju da se na području Gradaca oko 22:45 sati  na javnom mjestu okupilo oko 100-tinjak osoba koji  narušavaju javni red i mir

U odnosu na navedeni događaj provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je 45-godišnjak ostvario obilježja prekršaj iz čl. 47.st. 2 t. 11 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (kršenje ograničenja na privatnom okupljanju). Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak  vikanjem i pjevanjem, te omalovažavanjem policijskih službenika ostvario obilježja prekršaja iz čl. 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te da je počinio prekršaj iz čl. 62. st. 6 Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja jer je posjedovao pirotehničko sredstvo kategorije P1 tzv. bengalku.

Također je za još ukupno deset osoba utvrđeno da su ostvarili obilježja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira narušavajući mir građana na naročito drzak način.

Protiv svih slijedi podnošenje Optužnih prijedloga nadležnom Općinskom sudu u Makarskoj

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime