Suočeni s galopirajućim odljevom stanovništva, bez naznaka zaustavljanja trenda i očiglednog nesnalaženja, kako lokalne, regionalne tako i državne uprave u rješavanju ovog problema, prijeko je potreban angažman struke da analizira situaciju na području Grada Obrovca i pomogne pri izradi smjernica u cilju upoznavanja zainteresirane javnosti o posljedicama loše demografske slike Grada i zaustavljanja negativnog trenda

Stoga Građanska inicijativa Forum Obrovac poziva u subotu 7. ožujka 2020. u 17:00 sati u malu dvoranu Doma kulture u Obrovcu na predavanje koje će održati jedan od napoznatijih demografa u Hrvatskoj doc.dr.sc Stjepan Šterc.

Građanska inicijativa Forum Obrovac nastala je kao reakcija na postojeće gospodarsko, demografsko i društveno stanje koje po svim pokazateljima propada zajedno sa gradom koji je naš nezamjenjiv prostor kojeg volimo i u kojem živimo.

Cilj osnivanja inicijative je stvaranje društvene platforme za javnu i transparentnu komunikaciju, gospodarsku, društvenu i političku kritiku, stvaranje platforme dijaloga kroz koji će se identificirati problemi, ali ponuditi i rješenja. Inicijativa je također zajedničko sredstvo komunikacije svih zainteresiranih građana prema tijelima lokalne, regionalne i državne vlasti.

Gradu Obrovcu nedostaje slobodan glas građana, platforma gdje stanovnici imaju priliku da javno i otvoreno izraze svoj stav, ali i anonimno, da se ne moraju bojati kome će se zamjeriti i kako će im se to kasnije odraziti na život.

Navedene činjenice potakle su jednu grupu entuzijasta i zaljubljenika u ovaj grad i okolicu da se organiziraju u građansku inicijativu pod nazivom Forum Obrovac.

Građanska inicijativa je neformalan i nestranački forum građana koja nema nikakve veze s trenutnim političkim akterima u gradu Obrovcu, ali se u aktivnosti mogu uključiti svi kojima je stalo do ovog prostora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime