Supružnici Toni i Julija Milunović iz Makarske već neko vrijeme blokiraju prolaz vozilima na Umcu, tvrde naši čitatelji

Kažu nam kako zbog nepropisno ostavljenih/parkiranih vozila nasred puta, vlasnici susjednih parcela ne mogu doći do svojih maslina. O svemu su obavijestili gradske vlasti, komunalno redarstvo, no nitko, tvrde, ne reagira.

– Riječ je o nerzvrstanim cestama koje regulira Zakon o cestama i prema kojem svi takvi putovi, dobrim dijelom protupožarni, pripadaju jedinicama lokalne samouprave odnosno, u ovom slučaju Gradu Makarskoj. Isti zakon kaže i sljedeće: “Nerazvrstana cesta je javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu jedinice lokalne samouprave na čijem se području nalazi… Ne može se otuđiti iz vlasništva jedinice lokalne samouprave niti se na njoj mogu stjecati stvarna prava, osim prava služnosti i prava građenja radi građenja građevina sukladno odluci izvršnog tijela jedinice lokalne samouprave, pod uvjetom da ne ometaju odvijanje prometa i održavanje nerazvrstana ceste…”. Međutim, u Gradu Makarskoj ne reagiraju i treba ih pitati je li tome tako zbog činjenice da su svojedobno Julija Milunović i zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić bili na zajedničkoj izbornoj listi? Nadalje, nedaleko od parcele u vlasništvu obitelji Milunović, svoje masline ima i resorni pročelnik, odmah ispod Kotišine, no ni on ne reagira. Zašto?, pita se jedan naš čitatelj.

Doznajemo kako je o svemu obaviješteno i makarsko komunalno redarstvo. Vlasnici blokiranih parcela kažu kako nisu mogli ništa učiniti jer Grad Makarska više nema pauk službu pa ne mogu fizički ukloniti nepropisno ostavljena vozila.

– Već dvadeset dana stoji žuta Toyota Aygo u vlasništvu Milunovića, očajni smo!, tvrde čitatelji. U međuvremenu je na teren izašao i komunalni redar Siniša Mračević koji je utvrdio i nove okolnosti, razrovan put preko kojeg se više ne može prolaziti ni bagerom, a kamoli automobilom.

I sami smo se uputili na lokaciju uvjerivši se na što liči put kojim su se donedavno služili svi oni kojima je to bilo potrebno. Susjedi nam kažu kako su Toni i Julija Milunović u blizini izgradili kamenu kuću i da svojataju prolaz putem koji je u vlasništvu Grada Makarske.

Pokušali smo doći i do komentara Tonija i Julije Milunović, no bez uspjeha. Julija Milunović prijeti se kaznenom prijavom portalu Megamedia ako spomenemo njezino ime. Kada smo je zamolili da nam ipak da svoju stranu priče u cilju istinitog i objektivnog informiranja javnosti, ponovila je prijetnju kaznenom prijavom i uskratila nam bilo kakav komentar, objašnjenje…

Sada je na potezu Grad Makarska čiji bi pravnici trebali pokrenuti odgovarajuće postupke prema Toniju i Juliji Milinović ako se utvrdi da doista krše zakone i da su blokirali put koji je u vlasništvu države, odnosno Grada Makarske. (NASTAVLJA SE…)

6 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime