U Maslenici na rivi se trenutno izvode gradnje ogradnog zida na samoj cesti, upozoravaju naši čitatelji

Sporno je, tvrde, što se radovi odvijaju bez ikakve oznake, bez table o investitoru i izvođaču radova.
– Očigledno je da se radi o ilegalnim radnjama jer zid koji se gradi dira cestu, koja je javno dobro, kazao nam je jedan od čitatelja.

Dobili smo i fotografije spornih radova na kojima se jasno vidi kako su temelji zida napravljeni tako što je obrubljen dio asfalta što se, moguće, kosi sa Zakonom o cestama.

– Nitko nema pravo graditi uz cestu, a kamoli razbijati cestu. Ova gradnja predstavlja kršenje Zakona o cestama (NN 84/11, 22/13 i 54/13). Osim što je investitor ili više njih oštetio cestu i stvorio sebi materijalnu korist ovim zidom biti će otežano izvlačiti brodove iz mora jer se sami zid nalazi u neposrednoj blizini istezališta, tvrde naši čitatelji.

Doznajemo kako je vlasnik parcele koja se ograđuje spornim zidom Tomislav Mitrović koji već par godina naplaćuje parkiranje gostima bez da navodno izdaje fiskalizirane račune. – Mitrović sve radi na paragon bloku, a ovi radovi mu dodatno idu u korist jer će i oni koji nemaju namjeru parkirati tu, morati ući na njegovu parcelu zbog nemogućnosti manevriranja vozilom, kazuje nam jedan od čitatelja.

Nažalost, nadležni komunalni redar koji je na vrijeme informiran o radovima do danas nije reagirao. Čitatelji tvrde da nije ni mogao jer dobar dio vremena provodi u caffe baru Marco Polo u Obrovcu?!
– Nemojte se ništa čuditi. Investitor radova je u prijateljskim odnosima sa načelnikom općine Jasenice Martinom Baričevićem. Stoga ne čudi da se radovi odvijaju bez elementarnog poštivanja zakona, zaključuje čitatelj koji nam je dostavio i fotografije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime