Što se krije iza barikada na Umcu koje su, tvrde naši čitatelji, postavili Toni i Julija Milunović iz Makarske, do danas nije poznato

Milunovići ne žele izaći u javnost sa svojom stranom priče, a barikade među maslinicima bile su i tema posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Makarske. Tako je gradonačelnik Jure Brkan javno prozvao Tonija Milunovića kao uzurpatora nerazvrstane ceste, a lokalni tjednik objavljuje i naslov: „Brkan: Sram vas bilo! Oslobodite put za Umac“.

Nakon što smo prije desetak dana objavili kako obitelj Milunović parkira svoja vozila nasred makadamske ceste, situacija je postala još gora. Julija Milunović nam se zaprijetila kaznenom prijavom budemo li pisali o tome, a u međuvremenu se Milunović prijete svima.

Nasred makadamske ceste koja je, tvrde susjedi, probijena davne 1983. Ili 1984. Godine, Milunovići su dovezli još  jedno vozilo s naljepnicom na kojoj piše: „VOZILO JE NA PRIVATNOJ PARCELI BILO KAKVO POSTUPANJE POVLAČI KAZNENI PROGON“. Naravno, riječ je o ispraznim prijetnjama koje nisu utemeljene ni na jednom hrvatskom zakonu.

Da je tome tako, potvrđuje i Rješenje Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Makarske od 6.ožujka 2020. kojim se „nepoznatoj osobi naređuje da u roku od jednog dana po zaprimanju ovog rješenja vrati u prvobitno stanje nerazvrstanu makadamsku cestu, kat.čest. 3694 k.o. Makarska-Makar, predio Umac u Makarskoj, na način da ukloni sve protupravno postavljene zapreke, vozilo, nasipe zemlje te sanira udubljenja i prokope na istoj.“.  U istom rješenju kojeg objavljujemo u cijelosti da će u suprotnom umjesto „nepoznate osobe“ na njegov trošak to učiniti Grad Makarska.

Zašto se u Rješenju navodi da je riječ o „nepoznatoj osobi“, također ostaje enigmom.

Jedan od susjeda je Željko Grgasović koji je za portal Megamedia kazao kako je cijeli problem započeo još u svibnju prošle godine.
– Milunovići su tada napravili kuću na Umcu koja se zove Olive Garden, a napravili su i put sa sjeverne strane da bi došli do svoje kuće i to preko parcela u vlasništvu Crkve i M.S. Riječ je o parcelama 4460 i 4461. Radove na probijanju ceste izvodila je tvrtka koja inače radi na održavanju nerazvrstanih cesta za Grad Makarsku pa je i taj put prema mojim saznanjima naprvaljen  na račun poreznih obveznika Makarske. Onda su Milunovići taj put betonirali i sada ga svojataju zbog čega se vlasnik jedne od čestica M. S. buni, kazao nam je Željko Grgasović.

Prema njegovim riječima, na teren je izašao i geometar Slaven Iličić koji je i utvrdio kako je put prošao preko dvije tuđe čestice zemlje, a radovi su navodno plaćeni iz proračuna Grada Makarske?! (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime