Udarna vijest na gradskom internetskom biltenu kao i na službenim stranicama Grada Makarske je jučerašnja deblokada nerazvrstane ceste na Umcu

Temeljem Rješenja o izvršenju od 20.ožujka 2020. kojeg potpisuje komunalni redar Mate Brstilo, jučer su komunalni redari uz podršku brojnih policijskih službenika i asistenciju obrta za građevinske iskope “Bakalar” i tvrtke za premještanje vozila, uklonili automobil koji je blokirao cestu. Naknadno su sanirane zemljane barikade koje su onemogućavale slobodan prolaz žiteljima do njihovih kuća, maslinika….

Rekao bi netko neupućen kako je Grad Makarska obavio prvorazredan posao. No, i nije baš tako. Istina, uklonjeno je vozilo, uklonjene i barikade, ali postavlja se pitanje tko će odgovarati za tu svinjariju? Netko je parkirao vozila, a naposljetku ostavio nekakvu krntiju na kojoj je jasno ostavio i prijeteće upozorenje o kaznenom progonu. Netko je uporno na nerazvrstanoj cesti činio što ga je volja.

U samom Rješenju o izvršenju stoji kako je nepoznata osoba napravila čitavu svinjariju i da će ta nepoznata osoba platiti nekakvu kaznu od 10 tisuća kuna kao i troškove jučerašnje deblokade. Nepoznata osoba?!

Ma dajte, molim vas…Zna se jako dobro tko je odgovoran za blokadu nerazvrstane ceste na Umcu. Za to postoje brojni dokazi, ali se u Gradu Makarskoj, po običaju, prave slijepi i gluhi. Kome će Grad Makarska naplatiti troškove koji iznose više desetaka tisuća kuna? Nepoznatoj osobi? Teško. Naplatit će ih poreznim obveznicima , građanima Makarske kroz gradske poreze, skuplji parking, višu komunalnu naknadu, prirez, komunalni doprinos…

U međuvremenu šalju jasnu poruku “nepoznatim osobama” da rade što ih je volja. Prvi koji se više puta ogriješio od zakon je sam gradonačelnik Makarske Jure Brkan. Ako se on ne mora držati zakona, zašto bi drugi to činili, zar ne?

Pozivamo nepoznatu, pardon, nepoznate osobe, neka se izjasne i plate svinjariju koju su priredili. Oni dobro znaju tko su, a zna i čitava Makarska tko su. Samo u Gradu Makarskoj, posebice Odsjeku za komunalno i prometno redarstvo ne znaju tko su “nepoznate osobe”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime