Mučeništvo svetih: Agate, Lucije, njihovo guljenje kože i oduzimanje vida, spram ovog torbarenja virusom je Božja blagost, sve nas, žele posvetiti svojim stožerlukom!

Piše: Hrvatin Tomašević

Istina, nikako se ne bi smjelo događati, u doba korone, ispred male skupine ozbiljnih i predanih novinara, stane, osoba koja je iste te novinare i Vas: svoje kolege radnike Aluminija-njihove obitelji-partnere-kooperante-svoje sugrađane obmanjivala za katastrofalno stanje i propast tvrtke u kojoj je on radio PiAr…Zaljubljen u svoj glas! Oj, svemire neslućeni, same laži je znao umijesiti sa superlativima, koje su mu se izlijevale iz usta, kako sad da nas uvjeri, da ponovo ne laže i o SARSu-tip2?

Legendarne su njegova provale: „troknjiga“-epohalno spisateljsko remekdjelo prvog kolumniste Hrvatske Republike HercegBosne Joze Muselimovića… I „u njegovom koloriti, uživajte u umjetnosti “ za mazarije falsifikatora Adnana Hebiba! Još se usuđuje, javno prijetiti procesuiranjem…Brajkovića, koga?

Dozvolite, jedan mali detalj, znam da je moje mišljenje manjinsko, no, nije nevidljivo kao što nije nevidljiv virus Covid-19: imamo ga pod mikroskopom, itekako je vidljiv, a kako mi se čini, brži je i od spermića, vidljiv je i način kako da ga se otkrije, vidljiv je i način da ga se izolira, vidljiv je i broj epidemioloških-zavedenih pacijenata-kartona, vidljivo je njegovo divljanje po klasterima, vidljivo je područje-zajednica u kojoj se pojavio, vidljiv je i te kako… Pomnije pogledajte širu sliku i još dodajte strahopoštovanje spram Boga, željet će te da Vam i oči i uši budu širom otvorene!.

Zapravo, što želim reći: kako na tiskovnim konferencijama za medije, koje su itekako vidljive, i za najširu javnost, najveći broj pitanja ne dobiju odgovarajući odgovor? Ne kažem da se mulja, ali…

Oni koji se u doba korone, bave-obraćanjem javnosti, trebaju artikulirati i razumjeti samu pojavnost i prirodu virusa, ujedno, prihvaćajući stav-kako su epidemiološke dijagnoze potrebne, prihvatljive i logično da moraju s njima ići u javnost! Inače je sve bla bla bla… Svakako to mora biti izrečeno od, javnosti predstavljenih i ponuđenih specijalista: virologa-epidemiologa- infektologa-imunologa, kojima je to radna zadaća!. Dakako, da nakon svakog novootkrivenog slučaja-klastera i pacijenta, koji su provedeni kroz protokol, mora se evidentirati, a nakon toga, u obraćanju javnosti, dodatno nadopuniti ili djelomično preoblikovati te dolazeće vijesti s terena, s kojima se izlazi pred medije i javnost u cjelini!.

Neizostavno, u našem slučaju jako važno je da se  obraćanja javnosti, isto tako bavi politikom? Ne samo politikom javnog zdravlja? Štoviše, mnogobrojna pitanja koja novinari postavljaju, sve u cilju što zdravije slike spram javnosti, traže konkretne odgovore: tko je što učinio, tko je zarazio, koliko ih je zarazio, gdje je najveći broj zaraženih, što je poduzeto da se to spriječi, tko su liječnici specijalisti koji na korona-odjelima liječe pacijente, koliko imamo testova, koliko je ljudi i gdje testirano, kad i gdje se može preuzeti, što da građani plaćaju,  zaštitne maske i rukavice, toliko su do sada dali ovoj vlasti, što je s donacijama i na koji način se njima upravlja i gdje ih usmjerava…itd? Obraćanje javnosti zahtjeva ravnomjerniju raspodjelu odgovornosti, najprije onih koji su zaduženi da upravljaju krizom, zatim medicinskog kadra, kao direktnih boraca protiv jako vidljivog virusom, ali onda svakako i političke!

Večeras, dragi sugrađani izađite na: avlije, prozore, balkone, na terase ne možete, oduzeli su Vam ih stožernici, i svi u glas zapjevajte:…na na na vratite nam Pavlovića…aaaa… glasnogovornik Vlade HNK/Ž gosp. Pero Pavlović, na poprištu za obraćanje javnosti, pokazuje emocije i njegove riječi i nastup nemaju osobnu korist, za razliku od PiAra propalog Aluminija!          

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime