Gradonačelniče Dukić, saberite se!

0

HDZ je od početka devedesetih do danas prošao dugačak put od državotvorne stranke u koju su se masovno upisivali članovi Saveza komunista Socijalističke republike Hrvatske preko sudske kvalifikacije da su zločinačka organizacija, pa do današnje moderne stranke koja veliča tekovine, pazi sad, ne Narodnooslobodilačke borbe, već Europe i Europske unije.

Branko Dukić

Javna je tajna da je zadarski HDZ svojedobno imao tim povjerljivih članova koji su uoči svakih izbora, bilo da je riječ za gradonačelnika ili direktora nekog tamo gradskog poduzeća, podnosili lažne kaznene prijave s ciljem diskreditiranja nepodobnih kandidata. Bilo je to dovoljno da kandidat s kaznenom prijavom više ne može konkurirati za gradonačelnikla, pročelnika, direktora ili neku drugu važniju funkciju. Paralelno, u gradska poduzeća, HDZ,  kao i sam Grad Zadar infiltrirali su se brojni kriminalci, nasilnici, falsifikatori…koji danas obnašaju vrlo važne funkcije. Zadarski gradonačelnik Branko Dukić posljednjih tjedana nastoji kadrovski posložiti tim ljudi koji bi trebao jamčiti veću efikasnost Grada Zadra i gradskih poduzeća, no ima problem sa starim kadrovima-uhljebima koji se ne daju. Jedan od najvažnijih zadarskih HDZ-ovaca kojeg je kao tinejdžera mlatio lokalni milicajac jer je stalno krao po dućanima, danas pokušava krojiti sudbinu grada Zadra i trpa svoje uhljebe gdje god stigne. Uz svoja dva vjerna pomagača; jedan je osuđeni krivotvoritelj službenih isprava, a drugi ima pred sobom nekoliko ročišta zbog financijskih malverzacija, ovaj utjecajni HDZ-ovac pokušava podmetnuti Dukiću sitne kriminalce, poslušnike preko kojih bi i dalje mogao kontrolirati situaciju u gradu.
Branko Dukić kao gradonačelnik ili neće ili se ne želi upustiti u konflikt sa korumpiranom strujom HDZ-a kojeg je godinama štitio isto tako korumpirani „moreplovac“ s glasačkim listićima tolerirajući i sudjelujući u kriminalnom kaosu zbog kojeg danas u Zadru nitko pr. nema prilike dobiti posao bez blagoslova stranke.
U tijeku je, dakle, kadroviranje, a među kandidatima ima i onih sa kaznenim policijskim dosjeima ili, pak, utemeljenim kaznenim prijavama kod bivšeg poslodavca koje su sad predmetom istrage. Promatrajući incidente bliskih Dukićevih suradnika, nameće se pitanje koji su kriteriji da se nekoga primi ili ne primi na posao? Nekad je, kako smo napisali, bila dovoljna izmišljena kaznena  prijava temeljem koje bi se onda razvlačili sudski procesi narednih 15 ili dvadeset godina, a danas za udaljavanje iz službe ili za prijem u radni odnos nisu dovoljne pravomoćne i nepravomoćne presude, pravomoćne optužnice i sl.  Paradoksalno je da portir na ulazu u zgradu zadarske Gradske uprave koji je želeći dobiti taj slabo plaćeni posao morao svojedobno priložiti i potvrdu o nekažnjavanju, svaki dan propušta neke od zaposlenika Grada Zadra koji iza sebe imaju pravomoćne presude za vrlo ozbiljna kaznena djela ili zakonske prekršaje…

1 KOMENTAR

  1. Zastavnik ima pravomoćnu presudu za krivotvorenje službenih dokumenata i radi toga je nečasno otpušten sa radnog mjesta . Dukiću kako takav čovjek može raditi u gradskoj upravi i kako to sveove godine tolelira ” šef ” stranke u Županiji ?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime