Domovinski pokret Makarska uputio je medijima priopćenje kojeg u nastavku objavljujemo u cijelosti

Proračun grada Makarske za 2023. je preko 25 milijuna eura. U hrvatskim okvirima to je, za grad razmjerno površini i broju stanovnika, jedan pristojan, bogat, proračun. Međutim, veličina i bogatstvo proračuna ne vide se u napretku i uređenju grada. I to nije samo za ovu godinu, makarski proračun je već godinama jedan od većih u Dalmaciji i Hrvatskoj. Građani imaju dojam kako silni proračunski milijuni prođu kroz gradski proračun kao kroz protočni bojler. Radova na uređenju grada nema, infrastruktura je, za turističko središte kao što je Makarska, sramotna. Pa opet, proračun se redovito puni, ali očito i prazni.

Unatoč bogatom proračunu Dječji vrtić Biokovsko zvonce mora organizirati humanitarne akcije kako bi prikupio sredstva za nabavu potrebnog automobila. Pitanje za gradonačelnika Paunovića – je li vam neugodno? Organizira se prodaja hrane i koncerti kako bi se nabavila sredstva za kupnju automobila jednoj od najvažnijih gradskih ustanova. Gradonačelnik očito nije, niti nakon dvije godine na čelu grada, shvatio koja je temeljna zadaća gradske uprave. Grad se ne vodi kao trgovačko društvo gdje je važna bilanca, iako vaša očito neće biti u plusu, već kako bi zadovoljio sve potrebe stanovništva kojem bi trebao biti na usluzi. A ima li išta važnije u našem gradu od potreba djece?

Domovinski pokret Makarska

5 KOMENTARI

 1. Ništa čudno od gradonačelnika samo što je pozapošljava ove svoje i odstranio nepodobne i stavio savjetnike sa srednjoom skolom netriba vise pricati o njemu injegovom poštenju??.Al doce novi izbori.

  • Nemojte pidcjenjuvat srednju školu,ima srednjoškolaca koji su u životu postigli puno puno vise od fakultetlija.
   Eto gradonačelnik je fakultetski obrazovan,pa treba pomoć srednjoškolaca
   Problem je u gradonačelniku i nama građanima koji im dopuštamo da nas iz godinu u godinu je..u u zdrav mozak

 2. A, ja, i meruni jednonožni bija je bravar, “čovik velog uma” kao i dalmatinski četveronožni tovar, a napravija je silu “vridni”stvari poput kazmata za mučenje na Golom otoku. Dakako što manje škole to je veće JUNE.

 3. Naravno da moraju skupljat novac za auto jer gradonacelnik ocito nema sluha za najmlade.da ima onda domacicama vrtica ne bi plata bila 4200kn .Zapita li se on ikad tlo au te zene .kako zive .rade.to je ponizenje .al. eiga njega ima on vuse za prezentacije i putovanja na racun grada.i da sve je transparentno😂

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime