Današnju novinsku konferenciju gradonačelnik Makarske Tonči Bilić sazvao je povodom dvije godine mandata SDP-HNS koalicije.

Nabrojivši nekoliko projekata koji su dovršeni poput treće trake za POS-ove stanove ili sustava oborinskih voda na Zelenki, Bilić je želio stvoriti dojam uspješnog vođenja grada. Nije bio dugo pod tim dojmom niti je uspio novinare uvjeriti u takvu sliku grada. Na puno novinarskih pitanja Bilić nema odgovora. Tako nema pojma što rade bageri na plaži i zašto se prije nekoliko dana betoniraju stijene na kupalištu Sv. Petra. Njegovom neznanju tu nije bio kraj, pa isto tako novinarima nije znao objasniti zašto se u poduzećima u vlasništvu grada zapošljavaju ljudi bez natječaja. Kaže da to treba pitati direktore tih poduzeća. Kao da im on nije nadređeni. Bilić ih je postavio i Bilić ih može i smijeniti. Autogol si je zabio kada se drznuo kritizirati rad nekih novinara zamjerivši Slobodnoj Dalmaciji način na koji izvještava iz Makarske.
Ipak, najveći problem kojeg je donekle gradonačelnik Bilić htio komentirati je gradnja stambenih objekata na početku turističke sezone.
Nije jasno zašto investitori ne poštuju odluku Gradskog vijeća prema kojoj su dozvoljeni radovi do 1. svibnja ispod magistrale, a iznad petnaest dana duže. Bilićevo diskrecijsko pravo je da može produljiti rokove do 1. lipnja, no to je bilo prije osam dana, a u Makarskoj se gradio na više lokacija. U Starčevićevoj ulici, investitor je gotovo blokirao prometnicu sa materijalom i strojevima. U neposrednoj blizini hotela Park koji broji četiri zvjezdice također se gradi stambena zgrada kao i kod hotela Meteor gdje su u punom jeku radovi na dvije zgrade baš kao i na Istoku. Bilić priznaje kapitulaciju i kaže da takvima ne može ništa nego odrezati novčanu kaznu od 3 do 20 tisuća kuna što je za investitore pravi sitniš. Uz Bilića se na novinskoj konferenciji našao i njegov zamjenik Miroslav Družianić koji nije najbolje objasnio zašto Ivica Mijačika dobiva 50 tisuća kuna honorara za Makarsko kulturno ljeto kada Družianić ispod sebe ima pet zaposlenika koji su to mogli odraditi jednako dobro u sklopu svojih mjesečnih primanja.

1 KOMENTAR

  1. Nije mu lako kad ima ekipu na šefovskim mjestima koji mu rade kontra ….Zec , Šarić ,Mračević ,Nemčić ..Srzić……itd. jadan ti je on i vlast dok mu ovi vode kolo .Biliću satrat će te ova ekipa .S svih strana te lažu i bojkotiraju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime