Gradonačelnik Bilić u ratu s makarskom pauk službom!

0

Kao što smo ranije izvijestili, nepoznati počinitelj ili više njih kamenovali su kamion makarske pauk službe. U međuvremenu doznajemo da već nekoliko mjeseci traje neviđeni pritisak na koncesionare u kojem, nažalost, sudjeluje i sam gradonačelnik Makarske Tonći Bilić.

Od samog početka dobivanja koncesije, HVIMAK se našao na tankom ledu tamo gdje su najmanje očekivali – Gradu Makarskoj. U početnim pregovorima, dogovorima i usmenim obećanjima, HVIMAK je trebao, između ostalog, vršiti naplatu parkiranja na Osejavi gdje su već imali nekih 180 metara četvornih za odlaganje nepropisno parkiranih vozila po cijeni tisuću kuna mjesečno. pauk11Međutim, iz nepoznatih razloga im naplata parkiranja nije dozvoljena, pa je u kasno proljeće i početkom ljeta parking na Osejavi bio potpuno besplatan! Na posljednje dvije sjednice makarskog Gradskog vijeća, tema pauk službe pokazala se kao prioritetna pa je sam gradonačelnik Tonći Bilić izjavio da HVIMAK posluje ilegalno. To naravno nije bilo točno što potkrjepljuje opsežna dokumentacija, no javno izrečena neistina nanijela je golemu financijsku štetu ovom koncesionaru. Potom je gradonačelnik Bilić „zaprijetio“ HVIMAK-u da su im dani na Osejavi odbrojani te da od 1.rujna moraju tražiti alternativnu lokaciju za odlaganje nepropisno parkiranih vozila. Koncesionarima nije bilo jasno odakle tolika netrpeljivost prema njima obzirom da bi Gradu Makarskoj trebalo biti u interesu da imaju pauk službu radi uvođenja reda na ulicama, nogostupima itd. Koncesionari su krenuli u potragu za alternativnom lokacijom i uputili zahtjev Gradu Makarskoj da im se iznajmi javna površina tzv. „rupe“ kod kružnog toka na Dugišu. Siniša Srzić, v.d. pročelnika Odjela za komunalnu djelatnost Grada Makarske obavještava koncesionare da mogu dobiti 200-tinjak „kvadrata“ po cijeni od tisuću kuna mjesečno + PDV. Nekoliko dana kasnije, Siniša Srzić informira koncesionare kako se gradonačelnik Bilić predomislio i da sada traži 3 tisuće kuna mjesečno + PDV te potpisivanje ugovora o najmu na samo šest mjeseci, a ne na četiri godine koliko traje ugovor o koncesiji potpisan s tim istim Gradom Makarskom. Predstavnici koncesionara u čudu traže sastanak sa gradonačelnikom i dogovaraju točan termin, no nakon dužeg čekanja na hodniku makarske Gradske uprave bivaju informirani kako ih gradonačelnik neće primiti, ali mogu razgovarati s njegovom zamjenicom Lori Veličković?! pauk1Nakon što im je gradonačelnik Bilić bez ikakvog objašnjenja otkazao sastanak pojavila se nakon dugo vremena Lori Veličković, no ni ona nije željela razgovarati s njima?! Ali su zato iza zatvorenih vrata pregovarali gradonačelnik Bilić, zamjenica mu Veličković i pročelnik Srzić ne dozvoljavajući predstavniku koncesionara da nazoči sastanku na kojem je upravo HVIMAK glavna tema! Nakon nekog vremena izlazi Siniša Srzić i priopćava koncesionarima kako cijena najma u „rupi“ više nije 3 tisuće kuna već pet tisuća kuna + PDV i da imaju rok do utorka, 8.rujna da se maknu sa Osejave!
Nije poznato kome je u interesu da makarska pauk-služba prestane  s radom, no kruže kuloarske priče kako postoji grupa poduzetnika zainteresirana za preuzimanje tog posla kao i to da gradonačelnika Bilića posebno iritira HVIMAK obzirom da je u posljednjih nekoliko mjeseci „pauk“ čak tri puta uklonio nepropisno parkirani automobil u vlasništvu jako bliskog člana obitelji Bilić. Nažalost, Slobodan Ravlić, jedan od suvlasnika pauk službe nije nam bio dostupan za izjave, no jedno je jasno. Rat protiv makarske pauk službe vodi se svim sredstvima i bit će zanimljivo pratiti ishod.

1 KOMENTAR

  1. Nije ni čudo da je sam gradonačelnik Bilić u sukobu sa pauk službom pošto je i sam počinio prekršaj nepropisnog parkiranja svog automobila i inzistirao kod pauk službe da kaznu naplati od Grada Makarske tj. od nas poreznih obveznika što su mu djelatnici pauka odbili.

  2. Šta vas iznenađuje išta od Tonča Bilića, Mira Družijanića i najgore od svik Lori Lole Veličković. Neradnici,negativci u svakom pogledu sakriju se izaq zastave socijaldemokracije. Lola dolazi na posao malo prije osam, maškara se do devet, ždere krafnu i srće kavu, pa ne može Šurdilovičkla početi raditi dok joj se ne podigne tlak, unda vriđa, diže cijene kako kome, a najviše ugađa Maca onima koji će raditi za nju, iunaće im ode glave. Primjera koliko oćeš. Pauk služba je kap u moru njihovih marifektluka i neznanja. Okomili su se na Zingine, i sliićne koji im rade po Zakonu…….Van s bagrom užasa iz naše zgrade, ako imamo još šta tamo…..

  3. Svakome normalnome građaninu Makarske je u interesu da ova i ovakva pauk služba prestane sa radom jer provode samovolju, nemaju iste kriterije za sve građane, nemaju sluha za turizam i još hrpu stvari.
    Pauk sluzba ne smije raditi na ekonomskim principima jer će u želji za dobiti prije ili kasnije potponuti u kriminal i samovolju.
    Neka MUP ima pauka i uklanja vozila koja smetaju prometu a ne da se provodi izivljavanje privatnika nad narodom.

  4. Nitko da progovori o tome tko je kriv za problem parkiranja? Krivi su svi VODITELJI UREDA ZA URBANIZAM, koji su potpisivali građevinaske dozvole bez parking mjesta, a zna se kakav je tu zakon i oni koli su, legalizirali bespravne kuće, a od dvorištaq su napravljeni apartmani?! Da je kažem koliko je Ognjen, njegov sin, nevista i prijateljica legalizirali takih, pa ćak i na tuđim zemljišta. Mega media istraži, odnosno traži, što imaš pravo na to, a jedan od tih je Kovać. Dokle će gradski vlastodržci-tiranini, kršeći Zakon, puniti svoje đepove???????

  5. Pauk služba mora biti ili Policijska ili Gradska a ne privatna pa onda siluju ovaj Grad ,a nek je sramota i one koji im potvrđuju naloge za dizanje , drugi gradovi su uveli prometne redare i rješili sve probleme što se čeka u nas ??????? ,radnike na pauku treba poslati u školu fa se nauče kulturno ponašati…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime