Nakon odluke o obustavi izvršenja proračuna za 2023.godinu, danas je gradonačelnik Zadra Branko Dukić (HDZ), sazvao izvanrednu novinsku konferenciju nakon koje je medijima poslao i priopćenje kojeg u nastavku objavljujemo

“Ovo je moj drugi mandat i dobro znate da nikad nisam bio previše dramatičan iako smo imali teških situacija.

Zbog toga što je danas zadnji radni dan u ovoj godini, a mi do danas nemamo zakonit proračun, prisiljen sam još jednom, zbog odgovornosti koju nosim za grad i naše sugrađane javno upozoriti na nekoliko činjenica i situaciju koja nas očekuje u novoj godini.

Zadar ima nezakonit proračun! Nezakonit zbog izglasavanja nezakonitih amandmana od strane vijećnika SDP-a, AM i nezavisne liste Enija Meštrovića.

Pozivao sam ih na samoj sjednici gradskog vijeća da otklone nezakonitosti, nakon toga opet sam pozivao u utorak na sastanak s ciljem da se to otkloni i to nitko nije shvatio ozbiljno osim dr. Biloglava.

Čekao sam sve do danas sa slanjem Odluke o obustavi izvršenja proračuna. Danas je šaljemo nadležnom Ministarstvu financija, Ministarstvu uprave i predsjedniku Gradskog vijeća na daljnje postupanje.

Sada i  ovim putem opet pozivam da u narednih 8 dana konačno preuzmu odgovornost i otklone sve nezakonitosti do kojih su doveli sa svojim amandmanima.

Napominjem, ovo je prvi put u 30 godina da se Zadar našao u ovoj situaciji. Ponavljam, prvi put. Nikad, nikad do danas se nije dogodilo da imamo nezakonit proračun i da je funkcioniranje grada dovedeno u pitanje.

 Ovako nešto što se zbog njih događa Zadru teško se može pronaći bilo gdje u Hrvatskoj.

Za kraj, upozoravam još jednom sve koji su doveli do ovoga da će po prvi puta funkcioniranje grada i svih proračunskih korisnika doći u pitanje i da ćemo imati ozbiljne probleme već u prvom mjesecu.

Od zadnje sjednice gradskog vijeća  gradske službe rade sve kako bi ublažili posljedice nezakonitosti usvojenog proračuna, a vjerujte mi da ulazimo u nesigurno i neizvjesno razdoblje u novoj godini. Zato, još jednom, pozivam gradske vijećnike koji su doveli do ovoga da isprave nezakonitost usvojenog proračuna u sljedećih osam dana koji su im na raspolaganju.”.

Branko Dukić, gradonačelnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime