Prekjučer oko 18 sati u Makarskoj policijski službenici uočili su osobno vozilo za koje su posumnjali da nije registrirano, a isto su pokušali zaustaviti uporabom svjetlosnih i zvučnih signala, na koje se vozač oglušio nakon čega je povećao brzinu, započinje s pretjecanjima kolone drugih vozila preko pune crte te prolazeći raskrižjima za vrijeme dok je na semaforima bilo upaljeno crveno svijetlo pokušava pobjeći policijskim službenicima

Naposljetku zaustavlja osobno vozilo, napušta ga i nastavlja bježati, ali je sustignut od strane policijskih službenika i uhićen uz uporabu sredstava prisile te smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanih u čl. 216 st. 3 (upravljanje bez položenog vozačkog ispita), čl. 282 st.9 (odbio alkotest i test na droge), čl.238 st.7 (neregistrirano vozilo), čl.32 st. 4 (nije se zaustavio policijskim službenicima), čl.70 st.3 (pretjecanje kolone vozila), čl.12 st.8 (pretjecanje preko pune crte),  čl.74 st.2 (obilaženje vozila na pješačkom prijelazu), čl. 59 st. 5 (crveno svijetlo) i čl. 134 st.4 (nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu) Zakona o sigurnosti prometa na cestama  26-godišnjak je priveden na Općinski prekršajni sud.

Rješenjem Općinskog prekršajnog suda u Splitu 26-godišnjaku je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, nepravomoćnim rješenjem suda izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna te je oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime