Bahatost i eklatantno kršenje zakona u makarskoj Gradskoj upravi vidljiva je na svakom koraku, a „mozak“ zaštite nezakonitosti je SDP-ov gradonačelnik Tonći Bilić.

Jučer smo objavili tekst o kolektivnoj amneziji u makarskom SDP-u i aktaulnoj gradskoj vlasti na slučaju izgradnje stambene zgrade na Glavici, no čini se da su makarski vlastodršci puno toga zaboravili. Kako drugačije objasniti lakoću skrivanja informacija za što je odgovoran upravo gradonačelnik Tonći Bilić koji od građana skriva tokove novaca poreznih obveznika i time potiče percepciju korupcije. Ukoliko ne reagira DORH, policija i USKOK, nikad se neće doznati pr. koliko makarske porezne obveznike košta internetski bilten gradskih vlasti „Makarsko Primorje“ kao ni to koliko Grad Makarska plaća odvjetnike u brojnim sudskim sporovima. Zašto javnost ne smije znati na što se sve troši njihov novac, zna gradonačelnik Bilić i njegovi najbliži suradnici Lori Veličković, Miro Družianić, Tonči Lalić i dr. Upravo je Tonći Bilić 2002. godine kao predsjednik Odbora za statutarno pravna pitanja u makarskom Gradskom vijeću potpisao odluku kojom je na temelju Poslovnika Gradskog vijeća Grada Makarske odredio omogućavanje uvida u traženu dokumentaciju, a nepoštivanje istog „podliježe pozivanju na odgovornost dužnosnika“. uskrata informacijaNekih 13 godina kasnije, Tonći Bilić se ponaša kao da to nikada nije napisao i potpisao, a one koji traže informacije uporno ignorira izigravajući tako vlastite odluke, ali iz Zakon o medijima te Zakon o pravu na pristup informacijama. U jednom od prethodnih tekstova dotakli smo se Verice Raos koja dosljedno na svakoj sjednici Gradskog vijeća uzaludno od gradonačelnika traži informacije.
Odgovore na pitanja gdje je nestalo pet milijuna njemačkih maraka od poduzeća Osejava d.d., što je s vlasništvom vile „Irena“, gdje je bilanca za 2013.godinu itd. Nikada nije dobila. Umjesto konkretne informacije, Bilićeva predsjednica Gradskog vijeća Jagoda Martić vijećnici Raos posprdno odgovara da je dobila pisane odgovore, a to što nije njima zadovoljna, je posve druga stvar?!
raos1Bilić je izbjegao konkretan odgovor i na to temeljem kojih dozvola se pali komunalni otpad na Cvitačkoj plaži „podučavajući“ Vericu Raos kako se obraća na krivu adresu?! Pa tko bi to, ako ne gradonačelnik trebao znati što se zbiva u Makarskoj? – Pitajte Državno odvjetništvo RH i s obzirom na to da se vode određeni postupci nadležno ministarstvo. Grad Makarska s tih 5 milijuna DEM nije imao nikakve veze, niti bilo koji sadašnji član Gradskog vijeća ili SDP-a. Vila Irena- također pitajte Državno odvjetništvo budući da je u tijeku postupak. Bruto bilanca će biti u raspravi o izvršenju proračuna grada Makarske za 2013. u zakonskom roku na sljedećoj sjednici, odgovorio je, između ostaloga gradonačelnik Bilić Verici Raos. Pritom je Bilić zaboravio da su osobe koje su ukrale pet milijuna njemačkih maraka iz poduzeća Osejava d.d. u trenutku pljačke (1990.-1996.) bili istaknuti SDP-ovci! Ipak, Bilić tvrdi kako pljačka milijunskog iznosa nema veze sa SDP-om?! Konkretno radi se o procesuiranim dužnosnicima  Gradskog odbora  SDP-a, Makarska, Augustu Alaču zvanom Gušte i njegovim suradnicima iz tadašnjeg saziva Gradskog odbora SDP-a Makarska koji s ovim današnjim, eto, nema nikakve veze?! Zanimljivo kako se DORH pobrinuo za zataškavanje, nestanak predmeta  zagubio se između DORH-a i Općinskog suda Makarska, tako da su mediji pisali kako ODO Makarska ne može naći optužnicu u predmetu Osejave d.d.. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

    • Vericu Raos, treba uputiti da pomete ispred svoih vrata. Kako osoba koja je naaa bolovanju, može politički djelovati? Ništa o njene prijava o Biokovci. Neka pokaže svoju školsku spremu i plaču koju prima. Od kad je ušla u politiku nije se umorila, a plačena na nerad. Za to bi trebao odgovarati Marko Bebek, jer joj j odredio nezasluženu plaču.
      Gušte i Urlić, moraju odgovarati za ratno profiterstvo jer su u pretvorbeni kapital uloži horele, Osejava,Beograd-Miramare,Park? za to nema zastare. Otvoreno pitanje zašto i za koliko se Poldi Puhariću, dala u najam Vila Irena koja bi bila gradska, da je SDP-e nije dao Poldi Kesari u “najam” ili možda prodao?. Razlog za sumjnu je nakon što je SDP-e pravovočno izgubio spor, ODO Makarska, nije izvela deložaciju Polde Puharića? Zašto Poldo Puharić vodi spor pred Trgovačkim sudom Split? Ko je sve ove godine ubirao novce? Zgrada se renovira, od strane SDP-a, a ne Repoblike Hrvatske?!

  1. Treba napraviti cjelovit prikaz nepodopština ove makarske vlasti !
    Kolika je bezobraština kod njih prisutna da se ni ne trude sakriti ili prikriti toliku količinu (malte ne svakodnevnu) kaznenih i kriminalnih djela.
    Toliko su bezobrazni i bahati (znači da ih vrh štiti) da izgleda da nam se “belje”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime