O poslovnom prostoru u vlasništvu Grada Makarske, donedavno frizerskom salonu, pisali smo u više navrata

Riječ je o prostoru koji je u vlasništvu Grada Makarske kako i službeno stoji u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Makarskoj. Istini za volju, izvjesna Ružica Šarić je trenutačno u sporu sa Gradom Makarskom radi utvrđenja vlasništva, no do okončanja sudskog postupka, kao vlasnik 1/1 upisan je Grad Makarska.

U tom prostoru je imala frizerski salo Mateja Pavlović koja je od vlasnika prostora, dakle Grada Makarske, tražila novi ugovor o najmu i tada počinju peripetije. U Gradu Makarskoj tvrde da prostor nije njihov. U drugom trenutku tvrde kako prostor je njihov i da nikada nisu prodali tu nekretninu Ružici Šarić. Ipak, Ružica Šarić se postavila kao vlasnica prostora i tuđu nekretninu iznajmljuje trećim osobama.

Kada smo prije nekoliko dana objavili članak kako je taj prostor nekim čudom iznajmljen Ceciliji Bajto, radovi na preuređenju prostora su naglo prestali. Nekoliko dana kasnije, radnici su se po nalogu investitora vratili preuređenju prostora, ali ovaj put noću…

Zašto Grad Makarska tolerira da gradski prostorom upravlja netko drugi iako sudski spor još uvijek traje, predstavlja enigmu, no ne preveliku. Jednaka je, naime, enigma, zašto je većina građana Makarske dala svoj glasu HDZ-ovcu Juri Brkanu. Analogno tome, kakva gradonačelnik, takav grad, pa stoga i ne treba čuditi kada se imovinom građana upravlja ovako neodgovorno.