Nakon burne reakcije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji je na pod bacio Statut grada Vukovara napisan na ćirilici, oglasio se Drago Krpina

Ovaj HDZ-ov izopćenik napisao je na svom FaceBook profilu pod naslovom ” GOSPODINE PENAVA, OSTANITE DOSLJEDNI I USPRAVNI” sljedeće:

“Današnji postupak gospodina Ivana Penave, vukovarskog
gradonačelnika, posve mi je razumljiv. Riječ je o spontanoj reakcije na očito unaprijed smišljenu i pripremljenu provokaciju u kojoj nije teško prepoznati rukopis tugolikog manipulatora iz Donjih Ceranja. Nažalost, hrvatska je javnost naviknuta na kalkulantstvo većine aktualne hrvatske političke „elite“ pa nije čudo što ovakve spontane reakcije djeluju neobično. Salonske poruke iz Zagreba od strane onih koji svoju političku misiju ne mogu zamisliti bez spomenutog Ceranjca posve su deplasirane. Svakom razumnom je jasno da nije sporna ćirilica kao pismo (pismo kao takvo nema čemu biti krivo). Sporna je simbolika koja se u Vukovaru, razumljivo povezuje s tim pismom i koja će još dugo biti sol na još uvijek žive rane Vukovaraca. Gospodinu Penavi želim da ostane uspravan i dosljedan. Činovnicima koji mu od vremena do vremena priprijete iz svojih otmijenih zagrebačkih salona, usprkos”, napisao je Krpina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime