Poštovani gospodine gradonačelniče Penava,

Ja sam Dr. Jure Burić bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog državnog Sabor do njegovoga ukinuća. Ratni sam povjerenik Hrvatske vlade za Jug Hrvatske i prvi župan Dubrovačko- Neretvanski.

Prvo Vam se želim zahvaliti i čestitati Vam na istinskom zalaganju za sve građane grada Vukovara, a poglavito za Hrvate koji na žalost već desetcima godina čekaju pravdu i osudu zločina nad narodom koji se samo nadljudski branio od srbo- četničke agresije.
Dok sam bio zastupnik u HDS pronašao sam, iskopirao i na sve klupe u Saboru uključujući i onu Stanimirovićevu- njegovu izjavu koju ste i Vi jučer citirali: “ Palo je i posljednje ustaško uporište u Vukovaru- Vukovarska bolnica”

Dakle, ovo je njegova izjava- javna i jasna ( koju on potpisuje) na osnovu koje sam tražio njegovu krivičnu odgovornost.
Tekst sam podijelio ujutro rano prije dolaska zastupnika, a mojim prijateljima pok prof. Juliju Derosi i akademiku Ivanu Aralici pripomenuo da obrate pozornost kako će reagirati Stanimirović kad ga dočeka njegov tekst na klupi.

I …..očekivajuće- bez iti malo emocija uzeo je tekst u ruke, pogledao i samo ga- odložio.
I uz put – to je jedini čovjek u Saboru kojem nikada nisam pružio ruku!
Naravno da sam našao načina sve to prokomentirati i sa Saborske govornice- zaludu, kao što je zaludu bio nešto kasnije i moj pokušaj da se ćirilica u dva Hrvatska grada – VUKOVAR i KNIN nikad,ali baš NIKAD ne smije uvesti pa makar u tim gradovima bilo manje i od 1 % Hrvata!!!
Sve to radi zločina koji je ćirilica tim gradovima učinila.
Sve sam to odriješito ponovio sa Saborske govornice, trazeći da se moj zahtjev prihvati kao amandman u zakonu koji se tada izglasovao.
Naša naivnost opet je urodila plodom jer se u zakonu primjena ćirilice odgađa( mislim za deset ili više godina)
što je našim nerazumnim glavama to bilo daleko pa i prihvatljivo.

Godine su brzo prošle i naivnost je došla na naplatu.
A da su me poslušali niti bi ponosni otac dvojice mrtvih Hrvatskih heroja danas bio na sudu radi razbijanja ćirilične ploče, niti bi Vi onu sramnu knjižicu jučer morali bacati pod noge.
Molim Vas gospodine Gradonačelniče ustrajte u svom naumu o zaštiti Hrvata u tom napaćenom gradu – GRADU HEROJA!!!
Sve časti i sve vlasti ovoga svijeta prolaze, padaju i propadaju – ostaje samo ČOVJEK prožet BOŽJIM zakonima i iskrenom ljubavi za svoj narod i svoju domovinu HRTVATSKU.

I nemojte se bojati okrenuti leđa onima koji su leđa okrenuli i Bogu i čovjeku!
Ja sam to učinio javno- pismeno dva dana prije ratifikacije Istanbulske konvencije koju smatram najvećom ugrozom morala i prava Hrvatskog čovjeka od stvaranja Hrvatske države.
Srdačno Vas pozdravljam želeći Vama i Vašim istomišljenicima uspjeh i mir prožet Božjim blagoslovom. Iskreno Vaš Dr. Jure Burić

U Dubrovniku,19.listopada 2019.

1 KOMENTAR

  1. Bravo Gospodine!!! Gospodin Penava, je netipičan Hadezeov kadar, čovjek je pošten i govori istinu, jer ima podlogu i proživljava sve što mu se događa, i ne želi pod stranačku stegu koja čini svakakve gnjusnosti u ime održavanja na vlasti. Onaj koji danas stoji iza istine i ne povija se raznoraznim stranačkim i euro-ljevičarskim ludilima, strši svojom osobitošču i smeta. Danas u politici kako domaćoj, tako i europskoj, normalno je nenormalno a nenormalno je normalno, Plenkovićeva anemija nije medicinski fenomen, već izgleda politički, jer njegova politika se bazira na ostanku na vlasti a ne vladati u ime i na dobrobit hrvatskog Naroda i svih hrvatskih građana (mislim na one građane koji nisu ustali na oružje protiv RH, koji nisu ubijali, sistematski silovali, palili, granatirali itd ) okruživši se ljudima sumnjivog morala i anemičnih na sve pošteno i dobro doveli su nas u provaliju. Stoga Gospodine Penava, imate podršku cijele Hrvatske, samo što Vas Plenkovićevi mediji ne podržavaju i o Vama ne govore po cijele dane ne znači da ste u krivu ili da ne radite dobro!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime