Jutros je s rive u Makarskoj startala atletska utrka „Sea DUT“ duga 54 kilometra, i to je drugo nadmetanje koje većim dijelom prati morsku liniju, dok najkraća utrka „Etno DUT“ kreće također danas u 13 sati iz Dugog Rata

Kao i prethodnih godina , organizatori iz Udruge „Dalmacija Trails“ uz suorganizaciji Turističke zajednice i Grada Omiša , kao i uz podršku ostalih općina i gradova kojima utrka prolazi, uključili su ljepote dalmatinskog kraja u tri atraktivne , ujedno i izazovne kategorije. Jučer je iz Salone krenula najduža utrka „Mountaiun DUT“ koja je nakon 118 kilometara završila na omiškoj plaži.

Za nedjelju je najavljena kilometar duga dječja utrka na plaži u Omišu. Prvo izdanje DUT-a održano je u listopadu 2016. godine, a privuklo je 350 natjecatelja. Na ovogodišnjoj utrci ih se očekuje preko 1000, među kojima su i brojna svjetska imena brdskog trčanja.

Atraktivnost programa upravo je u samim lokacijama koja obuhvaćaju područja od Kaštela do Tučepa, čak pet planina (Biokovo, Mosor, Primorsku kosu, Kozjak, Omiška Dinara) tri rijeke (Cetina, Žrnovnica, Jadro) te nekoliko povijesnih i kulturnih lokacija.

Uz sportske izazove i savladavanje tehnički zahtjevnom kraškog terena , natjecatelji će moći uživati na lijepim stazama na ukupnoj dužini od gotovo 200 kilometara. Koliku važnost ovoj međunarodnoj utrci daje Turistička zajednica Županije Splitsko-dalmatinske je podatak da ju je uvrstila među top događajima u ovoj godini, zajedno s Ultrom i Sinjskom alkom. (Makarsko primorje)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime