HDZ-ov nositelj liste u IX:Izbornoj jedinici, Ivan Malenica, ujedno ministar uprave, najvio je svoj dolazak u Obrovac

Tvrdi da u Obrovac dolazi zbog potpisivanja sporazuma o korištenju sustava e – novorođenče. U Obrovcu se, usput rečeno, u cijeloj 2018. godini rodilo svega 21 dijete. Pravi razlog dolaska Ivana Malenice u Obrovac je predizborna kampanja.

Najavu dolaska Ivana Malenice u Obrovac komentirao je na svom FaceBook profilu Ivan Matić iz Obrovca, inače županijski vijećnik MOST-a u Skupštini Zadarske županije.

Ante Župan (72), dugogodišnji gradonačelnik Obrovca stanuje u Zadru, a većina glasača u Srbiji…

– Obrovac gotovo da ne pamti službeni posjet nekog ministra RH, pa je najavljeni sutrašnji dolazak ministra uprave u Vladi RH, gospodina Ivana Malenice u radni posjet Obrovcu pravo iznenađenje. Bolje reći radi se o licemjerstvu HDZ-a prema gradu u kojem dugi niz godina vlada u koaliciji sa SDSS-om. Ivan Malenica stiže u Obrovac 20-ak dana pred parlamentarne izbore s ‘’velikim’’ projektom tj. sporazumom o pristupu platformi e:novorođenče putem e: građanina. Zadnje je to od onoga što je potrebno gradu u čijih se 12 naselja tijekom 2018. godine ukupno rodilo 21 dijete (prema evidenciji DZS). U Obrovcu se već 23 godine, od kada je gradonačelnik Ante Župan (72) a koji na posao obrovačkog gradonačelnika putuje iz Zadra, kao i njegov zamjenik Slobodan Jurjević (?), ne čeka na red. Pa tako se ne čeka ni kod matičara za upis novorođenčeta. Obrovačka djeca se rađaju, a uglavnom i žive u Zadru, Beogradu, Novom Sadu i drugdje, što je problem koji bi trebao ministar uprave za svoje Obrovčane rješavati. Obrovac je grad u kojem nemate niti bilježnika niti fotografa, restorana, hotela, suda i bilo kakvog drugog formalnog obilježja grada. Ipak, uskoro će Obrovčani moći svoje novorođene u matične knjige upisivati putem interneta. Godine 1960-te u Obrovcu je rođeno 724 djece i ni tada nije bilo gužve u matičnom uredu…, napisao je Ivan Matić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime