Ministarstvo uprave nedavno je zatražilo od Grada Makarske da svi zaposlenici potpišu izjavu da nemaju otvoren obrt ili tvrtku registriranu za djelatnost koju obavljaju i na svojim poslovima.

Prema Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi takvo nešto bi se smatralo teškim zakonskim prekršajem, a odgovorna osoba, u ovom slučaju gradonačelnik Tonći Bilić morao bi pokrenuti stegovnio postupak i udaljiti takvu osobu s dužnosti.
Obzirom da nije tajna da je Jadranka Selak, savjetnica za prostorno planiranje i uređenje grada u Gradu Makarskoj ujedno i vlasnica i direktorica privatnog poduzeća PROING d.o.o. koja se bavi projektiranjem, građevinarstvom i ostalim poslovima, bit će zanimljivo pratiti hoće li i ona potpisati takvu izjavu. U slučaju da je potpiše, a ne ustupi ili proda svoju tvrtku, bit će kazneno gonjena.

1 KOMENTAR

  1. čl. 39. i 40. Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi pročišćeni tekst zakona (NN 86/08, 61/11)

  2. Smiješno, zar samo ona ima privatni obrt u Gradu? Nije ni u tome poanta. Na koliko fiktivnih ili Porodničnih obrta radi Ognjen Radić, Sonja Duka i dr. Najgore je što sve rade u radnim vremenu, To potvrđuju stranke, dok čekaju pred ulazom u gradonačelnika, čak putem faxa šalju projekte i dr. Jednom se čuo komentar tajnice, na poziv-telefonom gradonačelnika, je li uputila? Tajnica je ljuto odgovoril ne, jer je fax dugo zauzet. Nitko nije na to reagirao, a projekat je štancan u Hercegovinu.Legalizacija iz drzgih gradova……..Svi su oni zbog krađe države i grada za aps, i oduzeti im nelegalno stečenu imovinu–

  3. Odi na istok pa vidi zelene površine između socijalističkih zdanja-urbicida,školu bez dvorišta ,dvorane i igrališta.To su djela selakuše,jedan brat SDP ovac drugi HDZovac a ona je nesvrstana al Mafija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime