Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove 

Cijena po metru četvornom bila je nešto manje od tisuću eura, a zainteresiranih za kupnju jeftinijih stanova bilo je na stotine. Mnogi nisu uspjeli doći do jeftinijih kvadrata, ali je zato to pošlo za rukom onima kojima takav stan ne treba,

Među njima je i tadašnji zamjenik direktora APN-a, a današnji direktor, HDZ-ovac Krešimir Žunić! U vrijeme kada je ugrabio stan, sjedio je u Povjerenstvu koje je odlučivalo kome će udijeliti takav stan! Napomenimo da je Žunić u to vrijeme imao još jedan stan i to u Zagrebu kojeg trenutno iznajmljuje bivšem ministru Lovri Kuščeviću. E da. Žunić je u vrijeme kupovine stana imao plaću veću od 11 tisuća kuna. U problem s kupovinom stana uvukao je i sina Marka koji je također u kupoprodajnom ugovoru.

Krešimir Žunić

Sada se zadarska i hrvatska javnost snebiva. Komentiraju kako je taj Žunić ovakav i onakav. Pritom zaboravljaju da je Žunić tek jedan u nizu. Neke od POS-ovih stanova u Zadru su proteklih godina pokupovali dobrostojeći političari, liječnici, poduzetnici, a onda ih dali u najam. Stan im ne treba. U isto vrijeme, mlade obitelji s jednim ili više djece plaćaju skupo podstanarstvo i zbog ovakvih Žunića nemaju šanse povoljno stvoriti krov nad glavom.

I nije samo Zadar problematičan. Muljaže sa POS-ovim stanovima prisutne su u svim gradovima. Nedavno smo imali prilike gledati tv priloge o takvim stanovima u Makarskoj koji su pretvoreni u luksuzne apartmane za turiste. Jadna nam majka!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime