Marko Vučetić, saborski zastupnik jutro se za govornicom osvrnuo na slučaj gej para kojima je Centar za socijalnu skrb odbio zahtjev za udomljavanje djeteta usprkos presudi Upravnog suda 

Osudio je takvu odluku Centra za socijalnu skrb, ali i naljutio Hrvoja Zekanovića (HRAST).

– Protekli tjedan razotkrila se gola zbilja Hrvatske. Imali smo nekoliko slučajeva koji nas maksimalno provociraju kao društvo. Svjedočili smo slučaju Ive Šegote i Mladena Kožića kojima je uskraćeno udomiteljstvo. Ono im je uskraćeno zbog jedne argumentacije, a to je protuhumana argumentacija. Argumentacija koja proizlazi ih onih slojeva društva koji smatraju da njihov reducirani pogled, reducirana ljubav i reducirano roditeljstvo, reducirana kultura, reducirani jezik, reducirana vjera, reducirana humanost trebaju biti mjera humanosti čitave države. Ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja. Oni koji smatraju da zbog seksualne orijentacije nekome treba uskratiti udomiteljstvo nisu ništa drugo nego manijakalni dijelovi društva koji Hrvatsku žele svesti na manijakalnu pseudo-tvorevinu, kazao je Marko Vučetić.

Replicirao mu je Hrvoje Zekanović. – Nisam čuo od gospodina Vučetića da je ovdje govorio nešto kontra one sulude odluke splitskog sveučilišta da u natječaju stimulira ljude homoseksualnog opredjeljenja na način da svatko tko je homoseksualac ili tko izjavi da je može dobiti 200 eura mjesečno. I to je u redu. Međutim gospodin Vučetić o tome naravno neće govoriti. Točka. Basta. Amen. Tu je hrvatski narod jasno rekao što misli o tome što vi govorite. Udomljavanje i posvojiteljstvo je zakonom regulirano isključivo za bračne zajednice. Volio bih da budete objektivniji pa kako udarate po konzervativnom svjetonazoru pa da udarite i po liberalnom, zaključio je Zekanović.

3 KOMENTARI

  1. dali bi ovi mrzitelji zabranili da gej osobe mogu biti dobrovoljni davaoci krvi ili donatori organa, dali su oni sigurni da je možda i Isus bio gej… poznato da je veliki vojskovođa Aleksandar Makedonski bio gej . njegov bajraktar bio mu je dečko.

  2. Budalo! Krv je tvoje privatno vlasništvo,i pripada tebi,a djete pripada svojim roditeljima po kojima je i došlo na ovaj svit,a “pederi” neka naprave u onom “loncu” ušto umaču, pa nek se onda svojim djelima kite ,a ne djelima Oca i Majke!Poslije Njegove punoljetnosti,tražite od Njega pristanak da ga zovete svojim djetetom,a on vas svojim roditeljima,protivu takvog postupanja nitko neće reći riči,jer je osoba punoljetna i svojom je voljom to odabrala,a sve drugo jest zločin na Nevinu djetetu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime