Činjenica da je Županijski sud u Zadru, a temeljem postupaka Denisa Sokola, županijskog državnog odvjetnika odustao o daljnjeg kaznenog progona protiv Zorana Šikića, ostavlja bez daha

Zoran Šikić, nekadašnji državni tajnik, a danas predavač na Sveučilištu u Zadru i županijski vijećnik HDZ-a potrošio je 57 tisuća kuna tuđih novaca što je nedvojbeno dokazano. Dokaze posjeduje Županijsko državno odvjetništvo, konkretno Denis Sokol, dokaze ima i Županijski sud u Zadru, a dokaze posjeduje i portal Megamedia.

Zoran Šikić

Ne postoji ni najmanja sumnja da je Zoran Šikić prekršio zakon kada je otprilike dvije godine „peglao“ kreditnu karticu u vlasništvu NP Paklenica koju je prema Zapisniku o primopredaji dužnosti trebao vratiti u roku 10 dana. Zahvaljujući nemaru Josipe Marasović, sad bivše ravnateljice NP Paklenica i Zoranu Šikiću koji je zanemario dokument koji je potpisao, NP Paklenica je oštećen za najmanje 57 tisuća kuna.

Natalija Andačić je trebala reagirati i tražiti povrat novaca te uložiti žalbu na oslobađajuću presudu protiv Zorana Šikića

Odlukom suda, a temeljem postupanja Denisa Sokola kao županijskog državnog odvjetništva, Zoran Šikić je slobodan čovjek. Nemale sudske troškove temeljem višegodišnjeg sudskog postupka neće platiti Zoran Šikić već svi mi građani, porezni obveznici. Tuđe novce koje je Zoran Šikić besramno potrošio, nitko od njega ne traži natrag. Ni Županijsko državno odvjetništvo, ni Županijski sud u Zadru, a ni Natalija Andačić, aktualna ravnateljica NP Paklenica.

Zlatko Marasović

Zbog ovakve pravosudne lakrdije netko bi trebao odgovarati. Zlatko Marasović, također bivši ravnatelj NP Paklenica razočaran je ovakvim raspletom događaja. Stoga je prije par dana podnio sam protiv sebe kaznenu prijavu jer netko, valjda, mora biti kriv.

Sasvim je izvjesno da Zlatka Marasovića nitko neće kazniti jer on nije počinio kazneno djelo lažno prijavljivanja kaznenog djela. Zlatko Marasović je na vrijeme podnio prijavu protiv Zorana Šikića i Josipe Marasović i Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru dostavio opsežnu dokumentaciju koja dokazuje kriminal u NP Paklenica i glavnog protagonista tog kriminala – Zorana Šikića.

Sada je na redu Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić. Trebaju li njemu u zadarskom Županijskom državnom odvjetništvu ljudi poput Denisa Sokola, jedno je od najvažnijih, ali ne i jedino pitanje. Kakvu poruku Denis Sokol svojim postupanjem šalje građanima? Evo nekoliko odgovora:

Sad je na potezu Dražen Jelenić, Glavni državni odvjetnik

1. Slobodno trošite tuđe novce, netko će vas tužiti, ali ćemo mi u Županijskom državnom odvjetništvu naknadno odustati i bit ćete slobodni, a novce koje ste drugom uzeli, slobodno zadržite!

2. Ako naiđete na kakvu kreditnu karticu, nemojte se ustručavati istu i zloupotrebljavati. Obiđite restorane, trgovine, klubove, kupujte markiranu odjeću, putujte po svijetu. Ne brinite, nećemo vam ništa.

3. Zapisnici, ugovori i sve ostalo što potpišete u nazočnosti najmanje tri svjedoka vas nimalo ne obavezuju. Potpis je beznačajan pa makar svojim potpisom jamčili da ćete se odreći svoje imovine u korist korumpiranih državnih službenika i dužnosnika. Ako ne vjerujete, pogledajte što je potpisao Zoran Šikić, pa ćete znati da vam nitko ništa ne može.

Imamo još bezbroj mogućih odgovora, ali ih ostavljamo mašti čitatelja.

Hoće li, dakle, Dražen Jelenić kazniti svog podređenog Denisa Sokola? Ima ovlasti, ima temelja, ima moralnu i zakonsku obavezu. Javnost s nestrpljenjem očekuje reakciju Glavnog državnog odvjetnika.
Među zadarskim HDZ-ovcima odnedavno kruži jedna SMS poruka  u kojoj otprilike piše sljedeće: „Nakon 6 godina borbe, pravda je pobijedila“, a mnogi tvrde da se to odnosi na Zorana Šikića. Teško da je riječ o pravdi, prije da je riječ o nečemu drugome zbog čega Hrvatsku prozivaju sve međunarodne institucije koje se bave razvojem demokracije, usklađivanjem zakona, korupcijom u društvu itd.

Na kraju, jedna mala pikanterija o radu Županijskog državnog odvjetništva u Zadru. Svojedobno je u sumnjivom sudskom postupku koji se odnosio na jedno zadarsko poduzeće i zastupanje jednog bezveznog sindikalca, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru toleriralo očiglednu krivotvorinu s naputkom da je i laganje dozvoljeno. Kada je Županijsko državno odvjetništvo donijelo odluku u tom predmetu o čemu ćemo uskoro opširnije izvijestiti javnost, već sutradan je dokument objavljen u jednoj lokalnoj tiskovini. Objavila ga je novinarka koja je pravomoćno osuđena za laganje i koja je dokument očiti dobila istog dana kada je i napisan kako bi se već sutradan mogao naći u tiskovini. Gospodine Jelenić, hoćete li reagirati? (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime