Policijski  službenici Postaje granične policije Trilj dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske i  22-godišnjim državljaninom Republike Sjeverne Makedonije zbog sumnje da  su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici  Šengenskog sporazuma

Jučer, 2. kolovoza 2023. godine, u  jutarnjim satima u blizini mjesta Vrlika policijski službenici  zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak, dok se u  vozilu nalazilo 15 stranih državljana za koje je utvrđeno da su  nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također, u blizini, policijski  službenici zatekli su 22-godišnjaka, a za kojeg se sumnja da je navedene strane državljane trebao preuzeti i odvesti u druge zemlje Europske unije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak počinio dva  kaznena djela i to Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici  Šengenskog sporazuma i Krivotvorenje isprave jer je na vozilo stavio ne  pripadajuće registarske oznake, dok je 22-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo Protuzakonito  ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi  članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime