Posljednjih tjedana i mjeseci se aktualizirala priča o početku rada Radiotelevizije Herceg Bosne. Uistinu logo te televizije pojavljuje se u kablovskim televizijama u Bosni i Hercegovini, ali na kanalu koji je do nedavno koristila NAŠA TV, točnije televizija u suvlasništvu 55 i više privatnih poduzetnika Hrvata iz Bosne i Hercegovine

Zanimljivost je i to kako Radiotelevizija Herceg Bosne nastaje fuzijom TV KISS, NAŠA TV i propalog projekta sestrića Jugoslavena Čovića, koji je jedno vrijeme bio stranačko glasilo HDZ BiH na Internetu, zvanog PRVI.TV.

U posjedu smo pisma koji je nadzorni odbor uputio poduzetnicima koji su suvlasnici NAŠA TV, svi s jednakim udjelima. U pismu koje nije potpisano od predsjednika Nadzornog odbora jasno se zrcali prijevara pod parolom zaštite nacionalnih interesa Hrvata u Bosni i Hercegovini. Podsjećamo vas cijenjeni čitatelji portala www.mega-media.hr  kako su privatni poduzetnici Hrvati utemeljili NAŠA TV i održavali ju financijski s dvadeset i nešto zaposlenika od 2015. godine, dok se među njih nije uvalio kamen smutnje zvan, politika partije HDZ BiH. Ovim pismom koje slobodno možemo nazvati pamfletom traži se od utemeljitelja NAŠA TV da svoje uloge koji su bili minimalno 15.000 KM, prenesu ili prodaju simbolično, za jednu konvertibilnu marku, zajednici općina i županija s hrvatskom većinom.

Kod osnivanja NAŠA TV poduzetnici i biznismeni iz Bosne i Hercegovine 2015. godine su najavljivali kako će zapošljavati najkvalitetnije novinare, što je bila dobra zamisao, no onda se događa sljedeće. Odlaskom Hloverke Novak Srzić koja je postavila na zdrave temelje, Uredništvo i program ove televizije počelo je lagano urušavanje NAŠA TV po partijskom receptu HDZ BiH. Hloverkinim odlaskom kreće postavljanje kadrova koji su nesposobni, ali partijski podobni za obavljanje poslova televizijskih urednika i ravnatelja, a zatim se po partijskim naputcima gomilaju dugovi ove teško utemeljene i jedine televizije Hrvata u Bosni i Hercegovini. Nadalje, dovode se  kadrovi bivšeg komunističkog sustava za urednike i voditelje, ito oni koji su svojevremeno za vrijeme srbočetničke agresije na Bosnu i Hercegovinu bili protiv toga da se ondašnja Radio postaja Mostar stavi pod upravljanje Hrvatskog Vijeća Obrane (opa. podaci poznati uredništvu portala www.mega-media.hr). Tim JUGO kadrovima daju se autorske emisije koje oni vode i organiziraju za svoj račun i svoju dobit, a ne za dobrobit NAŠA TV.  Sve to pasivno promatraju vlasnici i utemeljitelji NAŠA TV i Nadzorni Odbor, gledajući kako politika svjesno uništava ono u što su uložili svoj novac. Vjerojatno je to cijena koju su morali platiti politici HDZ BiH i njihovim stalnim nametima kojima su izloženi.

Ovih dana je Jugoslaven Čović pokrenuo razgovore s poduzetnicima i kadrovima na koje on računa u novom projektu prijevare bosanskohercegovačkih Hrvata zvanom Radiotelevizija Herceg Bosne. U neformalnim razgovorima sa sugovornicima ćiriličar Čović daje i kadrovska rješenja za upravljačku strukturu nove televizije, u kojoj za sivu eminenciju Hrvatske radiotelevizije Herceg Bosne želi postaviti svog sestrića, nositelja neuspješnog partijskog projekta PRVI.TV te neslavno otvorene i potom nakon nekoliko mjeseci zatvorene diskoteke CUBE, također stranačko-privatnog projekta Dragana Čovića. Detalj koji je interesantan za svečano otvaranje ove netom zatvorene diskoteke je večer proglašenja izbornih rezultata Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2018. Zanimljivo je pridometnuti kako je ova diskoteka sagrađena uz Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, objektu koji je kulturna baština i na kojem nitko do tada nije mogao napraviti bilo kakovu arhitektonsku izmjenu ili zahvat, naravno uz amenovanje Jugoslavena Čovića sve je u Mostaru moguće s Ljubom Bešlićem.

Sve gore navedeno nam dokazuje kako trenutni lider HDZ BiH pod nacionalnim interesima podrazumijeva samo skrb o članovima svoje obitelji, kumovima i prijateljima te kako iste pored državne službe uhljebiti i na projektima koji će se financirati iz tuđih džepova što milom što silom, točnije reketom poduzetnika koji nemaju svoje JA i ovise o partiji, što poslovima, što radnim mjestima.

Za novi krug prijevare Hrvata u Bosni i Hercegovini i urednika Radiotelevizije Herceg Bosne Jugoslaven je posredno preko agenture KOS-a zvao i Tvrtka Milovića koji je urednik na BHRT, ali je ovaj to glatko odbio iz razloga što je Miloviću notorni Ivan Vukoja čelnik Odjela za kulturu i medije takozvanog HNS-a prezentirao kako bi mu nadređeni trebali biti dvojica iz nositelja propalog projekta PRVI.TV, od kojih je jedan pogađate sestrić ćiriličara Čovića. Za cijeli kontekst nije nevažno istaknuti kako se nova prijevara bosanskohercegovačkih Hrvata vodi posredovanjem Ivana Vukoje koji je u ljubavnoj vezi s kćerkom oficira KOS-a. Ništa čudno za partiju koju vodi Jugoslaven Čović.

U neformalnim razgovorima sa suvlasnicima NAŠA TV ćiriličar Čović ih je uvjerava i obećava saniranje napravljenih dugova i to na sljedeći način: prvo je financiranje od strane Republike Hrvatske u iznosu većem od 7 milijuna kuna do kraja 2019. godine i financiranje iz participiranja HDZ BiH u vlasti na različitim razinama u Bosni i Hercegovini u iznosu od 2 milijuna konvertibilnih maraka, ali tek u 2020. godini. Zanimljivo zar ne?

Hoće li netko od Hrvata poduzetnika koji su svoje tvrtke postavili na zdravim temeljima moći reći ne Draganu Čoviću u novom krugu prijevare bosanskohercegovačkih Hrvata ostaje nam za vidjeti? Prosto sumnjamo u to, s obzirom kako šapu nad svim tijekovima poslovanja drži Jugoslaven Čović.

Jesu li MEPAS, VIOLETA, ALFATERM, EUROSAN i OIL AC poslužili kao trojanski konji HDZ-u BiH, to je pitanje za sve aktere pa i njih same?

Većini poduzetnika cijena od jedne konvertibilne marke ne čini se atraktivnom, jer se po tko zna koji puta radi prijevara pod krinkom zaštite nacionalnih interesa Hrvata.

U prilogu ovog članka donosimo vam i pismo poslano utemeljiteljima NAŠA TV od strane Nadzornog odbora NAŠA TV. Uredništvo portala ocjenjuje ovo pismo kao istinski uradak partije koja daje naputke svojim podanicima. Cijenjeni čitatelji portala www.mega-media.hr pročitajte ovaj pamflet i uvjerite se sami.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime