U aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru zastupnik Mosta Božo Petrov upitao je u srijedu do kada će hrvatski građani financirati nemar i nesposobnost “lokalnih šerifa” s obzirom na stvorene dubioze u proračunima najvećih hrvatskih gradova, a premijer Plenković je rekao kako vlada provodi funkcionalnu decentralizaciju te da je kroz fiskalnu decentralizaciju jedinicama lokalne i regionalne samouprave prepustila 2,1 milijardi prihoda

Petrov je naveo kako Splitu uoči turističke sezone prijeti ovrha zbog izgubljenog sudskog spora, Rijeka ima proračunski manjak 277 milijuna kuna, a iduće godine je europska prijestolnica kulture. Zagrebu u proračunu fali više od 400 milijuna kuna, a gradonačelnik Bandić tvrdi da kako je on u problemima, onda je i premijer Plenković, rekao je Petrov. 

Plenković je rekao kako aktualni splitski gradonačelnik nema veze s izgubljenim sporom i da ga je naslijedio te da postoji mogućnost revizije presude ili nagodba. Pronašli smo rješenje za dugovanje 50 milijuna kuna grada Rijeke prema državi, a za grad Zagreb smo riješili financiranje izgradnje rekonstrukcije rotora na dobrobit svih građana, rekao je premijer. Vezano uz decentralizaciju premijer je istaknuo kako rade na smanjenju nejednakosti među pojedinim hrvatskim krajevima bez obzira tko u njima obnaša vlast.

Petrov je upozorio kako će svi hrvatski građani plaćati oprost dugova, jer ako se nekome oprosti dug nekoga drugoga se zaduži. Funkcioniranje lokalne samouprave ovisi o migu odozgor, sve ovisi o jednom čovjeku, paralizirali ste državu, poručio je Petrov Plenkoviću.(Direktno)

2 KOMENTARI

  1. Da bi čovijek bio zdrav mora se osloboditi bolesti,a da bih se oslobodio šuge, siromaštva, glada, jada i laži, mora se osloboditi puk od komunista , pedofila, i lopova,ali kako ih se osloboditi, kada se ti isti nalaze danas u crkvenim i državnim ustanovama i jebu istambulisti sve oko sebe, što u sebi dašak Vjere ima! Gnjide političke , sisaju nam krv, od 1918 do danas,ni rake nam ne kopaju,jer imadu pripremljene jame za nas!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime