Slaven Dobrović je napustio MOST, a to su danas učinili i Ružica Vukovac te Vlado Marić

Odlazak Vlade Marića, umirovljenog specijalca izazvao je posebnu pozornost, a najviše njegovo pismo koje je uputio Boži Petrovu. Portal Megamedia došao je u posjed preslika pisma te ga objavljujemo u cijelosti.

Poštovani predsjedniče Petrov,

sinoć sam održao 35.sjednicu neformalne organizacije Mosta nezavisnih lista Maksimir.Na sjednici smo mi članovi i simpatizeri analizirali aktualnu situaciju u našoj stranci i zaključak većine je da je svaki rad za Most nezavisnih lista izgubio svaki smisao.

Prije više od mjesec dana sam Vas zvao i slao poruke tražeći razgovor,ali uzalud niste se javili. Nije Vas zanimalo ni što imam za reći, predložiti i u konačnici bolje Vas informirati. Vama su uposlenici stranke,veliki oslonac u svemu ali,bi trebali znati da oni često puta nisu realan i objektivan izvor informacija. Neki svoju nesposobnost prikrivaju podmetanjima i prebacivanju odgovornosti na druge.Takav odnos prema meni kao koordinatoru je i poruka ljudima na Maksimiru do kojih ni VI niste realno nikada držali.

Podsjetit ću Vas da sam došao u Most 01.08.2016. godine i odmah dao svoj doprinos prvo na parlamentarnim izborima u 5.IJ u Slavoniji. Potom na lokalnima izborima u Zagrebu gdje sam organizirao u kratkom vremenu Most Maksimir iz ničega i donio sa svojim kolegama 3 vijećnička mjesta u MO i 1 u VGČ Maksimir. Na istim lokalnim izborima paralelno sam napravio listu Mosta u općini Vrpolje i osvojili smo 3 vijećnička mjesta. Pomogao sam graditi Most u BPŽ i sačuvao Most Maksimir sve do danas. Napravio sam sa kolegama i Klub vijećnika Zagreb(ukupno njih 25) i osobno koordinirao njihov rad. Da to nisam učinio vijećnici se u Zagrebu ne bi ni danas međusobno poznavali. Organizirao sam sve 3 godišnjice od osnutka Mosta Maksimir i razna druženja.

Na 3.godišnjicu sam Vas pozvao slao poruke niste se javili ni pristojno ispričali. Tako se ne odnosi prema stranačkim kolegama.Vodio sam Savjet za branitelje i na novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji pripremio s kolegama 10 amandmana i 15 prijedloga. Poticao sam razne teme za branitelje i programe koji više puta nisu prihvaćeni od Vas i ostatka Uspravnice zadnji je bio za EU izbore.Krenuo sam osnivati Savjete za branitelje po županijama, ali Vi niste osnovali županijske organizacije i nisam imao na što nasloniti iste Savjete. Zaboravili ste da je moj glavni motiv i ulazak u Most bila tema branitelja.Nažalost ta tema Vas nije previše zanimala osim povremeno i prigodno.

Bez Vaše podrške nisam mogao ostvariti ciljeve programa vezano za braniteljsku populaciju jer su Vas krivo informirali da su sve braniteljske udruge kupljene i tu nema glasova osim za HDZ pa Vas to nije zanimalo. U međuvremenu sam odrađivao mnoge terenske poslove sa svojim ljudima s Maksimira od aktivnosti na štandovima, skupljanja potpisa do dijeljenja letaka za svake izbore i pri tome uvijek imao zapažene rezultate.Poslali ste me u Slavonski Brod na prošle izbore da skupim ljude i odradim organizaciju za kandidata Miroslava Škoru predsjednika RH kojeg smo svi podržali. Odradio sam korektno taj posao i imao opet zapažene rezultate. Na moje iznenađenje i Vi ste mi već prvi dan čestitali za skupljene potpise. Tada i za sve drugo više nikada.

Što se promijenilo danas da nije došlo do dogovora? Logično je da ako smo uložili veliki trud kao stranka u kampanju Miroslava Škore i povezali se da to i sada na parlamentarnim izborima učinimo. Kuda nas vodi ovo lutanje? Niste imali potrebu nas i naše neformalne organizacije na terenu u Zagrebu pitati za mišljenje pogotovo Glavni odbor što je na koncu po Statutu predsjedništvo i dužno učiniti. Članovi i simpatizeri Mosta na Maksimiru i ja osobno u većini smo za suradnju sa Miroslavom Škorom. Po nama zajedništvo nema alternativu i tako će i ostati.

Vaše nametanje kandidata za svake parlamentarne i EU izbore u Zagrebu koje nitko ovdje ne poznaje od članova do simpatizera u Maksimiru i šire,a imate Slavena Dobrovića pa i druge koji rade za Most je uvreda i podcjenjivanje za sve nas.U Maksimir koji ima 50.000 stanovnika uložili ste kao stranka za više od 3 godine našeg postojanja 9.500 kn. Nadali smo se kad već ništa ne tražimo i sami financiramo naše aktivnosti,a znamo za proračun Mosta sve ove godine da ćete imati bar više poštovanja prema ljudima koji rade. Niste ga imali. Svemu dođe kraj tako i mojem strpljenju i čekanju svih nas na Maksimiru da će se nešto promijeniti.

Most na čelu s Vama nije ispunio moja očekivanja i stoga mi ostaje jedino Vam se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji.Nikada nisam imao loše namjere i ne pišem ovo na način da sebi dajem na važnosti Vi me ionako ne cijenite već da Vam ukažem da je takvo ponašanje neprihvatljivo ne samo za mene već i za druge. Vaši Vam savjetnici-uposlenici neće reći istinu jer im je važnija sigurna plaća. Nažalost, zbog nemogućnosti formalnog obraćanja jer svi smo u Mostu Zagreb neformalni ostao mi je jedino ovaj način da Vam skrenem pozornost na moju odluku putem email-a i obavijestim Vas da od danas više nisam član Mosta i da me izbrišete iz evidencije. Također dajem ostavku i na dužnost predsjednika Savjeta za branitelje i koordinatora za Maksimir. U VGČ Maksimir ostati ću djelovati kao nezavisni vijećnik, a svoju člansku iskaznicu ću osobno ostaviti u glavnom Uredu Mosta NL narednih dana.

Do neke druge prilike želim Vam puno uspjeha na predstojećim izborima i sreće i zdravlja u životu.
Lp,
Vlado Marić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime