Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru zabilježila je višak veći od pet milijuna kuna u prvom kvartalu ove godine. Vijest je to koja je bila dobar povod za kratak razgovor sa ravnateljem ove bolničke ustanove Andrijom Marcelićem

Poslovni rezultati Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na moru su izvanredni. Pet milijuna kuna nije malo?

Nakon dugotrajne borbe bolnica se izborila za tretman Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje sličan onome koji imaju i sve opće bolnice, te je tako ova specijalizirana bolnica za ortopediju ostvarila primitak od 7.242.924 kune od strane HZZO-a  što dovodi do pozitivnog rezultata od više od 5 milijuna kuna u poslovanju bolnice u prva tri mjeseca tekuće godine.

Što je sa aktualnim razdobljem, da li se nastavlja trend rasta prihoda, odnosno stvaranja eventualnih viškova?

U mjesecu travnju ostvaren je dodatni višak prihoda od 503.444 kune što povećava gore spomenuti prihod, te time uspješnost poslovanja čini još većom. Podsjetimo, Specijalna bolnica se nakon privremene prenamjene za borbu protiv širenja epidemije COVID-19 virusa u prvom tjednu svibnja ustanova vratila svojim redovnim djelatnostima – ortopediji, u skladu s mjerama reaktivacije bolničkog sustava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Na koji način sada funkcionira Specijalna bolnica za ortopediju obzirom na teško razdoblje koje je, nadamo se svi, iza nas?

Transformacija sustava iz kriznog načina rada uzrokovanog COVID-om uspješno i vrlo brzo je vraćena u rad koji se temelji na našoj osnovnoj djelatnosti, a to je ortopedija i fizijatrija. Zahvaljujući dobroj suradnji s našim osobljem i promjenom tretmana HZZO-a prema našoj bolnici u prvom kvartalu ostvarili smo dobre rezultate. – izjavio je ravnatelj bolnice, Andrija Marcelić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime