Na svojoj sjednici u subotu 9. studenoga 2019. predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke – Stjepan Radić jednoglasno je poduprlo Antuna Babića kao predsjedničkog kandidata na dolazećim izborima za predsjednika države. U tom smislu stranka će poduzeti sve potrebne aktivnosti, uključujući i prikupljanje potpisa za kandidaturu.

Na toj je sjednici Antun Babić kooptiran u Predsjedništvo stranke HSS – Stjepan Radić te imenovan potpredsjednikom i glasnogovornikom te stranke. Želimo naročito istaknuti da je Antun Babić jedini preživjeli visoki dužnosnik Hrvatske seljačke stranke u emigraciji, a i jedini koji se vratio u Hrvatsku 1990. godine.

Na sjednici se raspravljalo i o budućem radu Hrvatske seljačke stranke. U dogledno vrijeme HSS – Stjepan Radić objavit će dorađen program te stranke, koji će zadržati temeljna načela programa Stjepana Radića, kao što su, primjerice, hrvatska državnost, demokratsko uređenje, gospodarsko blagostanje i socijalna pravda. No, u oblikovanju tog programa uzet će se u obzir i velike promjene koje su se dogodile u hrvatskom i svjetskom društvu od osnivanja Hrvatske seljačke stranke 1904. godine.

Jedan od glavnih kratkoročnih ciljeva stranke HSS – Stjepan Radić bit će ujedinjenje svih Radićevskih stranaka i svih Radićevaca u Hrvatskoj i u iseljeništvu. Da bi se ta zadaća u cijelosti postigla, predsjedništvo stranke HSS – Stjepan Radić zauzelo je čvrsto stajalište da što žurnije mora doći do promjene vodstva Hrvatske seljačke stranke, koju, na veliku žalost svih istinskih Radićevaca i svih hrvatskih domoljuba, danas vodi Krešimir Beljak, čije zadnje javne izjave najbolje potvrđuju da njegovo mjesto nikako nije u stranci čiji je osnivač Stjepan Radić dao svoj život u borbi za slobodu i državnu samostalnost hrvatskog naroda.

HSS – Stjepan Radić oštro će se suprotstaviti bilo kakvom prijedlogu o udruživanju Republike Hrvatske u tvz. «regionalnu» asocijaciju u kojoj će granice biti otvorene za slobodno kretanje ljudi iz država jugoistočne Europe.

Predsjedništvo stranke HSS – Stjepan Radić također je izrazilo veliku zabrinutost zbog nagomilavanja golemog broja afričkih i azijskih emigranata na granici Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine, kao i nedjelotvorne politike Vlade Republike Hrvatske u rješavanju tog izuzetno prijetećeg događanja za stabilnost hrvatske države.

HSS – Stjepan Radić beskompromisno će zastupati prava hrvatskih branitelja na njihovo dostojanstvo. Predsjedništvo stranke HSS – Stjepan Radić zgroženo je svakodnevnim velikim iseljavanjem hrvatskih građana u druge zemlje. To je latentna opasnost za opstanak kako Hrvatske, tako i hrvatskog naroda.

U tom kontekstu potrebna je žurna promjena pogrješne politike sadašnje proeuropske i projugoslavenske Vlade prema hrvatskom iseljeništvu.

Jurica Šoić, predsjednik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime