Poznavateljima hrvatske povijesti između dva svjetska rata u dvadesetom stoljeću poznato je da je Hrvatska seljačka stranka od 1918. do 1941. godine bila stožerna i daleko najjača stranka hrvatskog naroda u Hrvatskoj i dijelovima Bosne i Hercegovine u kojima su Hrvati bili većinski narod.

Na izborima 1938. godine više od 96% građana u Hrvatskoj glasovalo je za Hrvatsku seljačku stranku. U to vrijeme Hrvatska seljačka stranka je ustrojila Seljačku i Građansku zaštitu, koja je brojila preko tristo tisuća članova. Zahvaljujući toj snazi HSS-a, četnička vlast u Beogradu 1939. godine bila je prisiljena prihvatiti osnivanje Banovine Hrvatske, koja je bila zadnji korak do proglašenja samostalne hrvatske države.

Također je potrebno uvijek ponavljati da su braća Antun i Stjepan Radić osnovali Hrvatsku seljačku stranku 1904. kako bi ujedinili i politički osvijestili hrvatski narod, koji je bio potlačen i obespravljen u Austro-Ugarskoj Monarhiji.

Iako je u Domovinskom ratu od 1990. do 1995. izborena i međunarodno priznata samostalna hrvatska država, tu su državu od 2000. na perfidan način oteli hrvatski komunisti i hrvatski Jugoslaveni potpomognuti manjinskim zastupnicima u Hrvatskom saboru, a prije svega Miloradom Pupovcem i njegovim SDSS-om. Posljedica tog neprijateljskog preuzimanja hrvatske države jest da se danas Hrvatska i hrvatski narod nalaze pred možda najvećim izazovom u svojoj povijesti.

U tom je kontekstu, hrvatskom narodu neophodno novo zajedništvo u borbi protiv onih koji na sve moguće načine žele uništiti hrvatsku državu, a Hrvatsku kao provinciju gurnuti u neki novi «južnoslavenski savez», po uzoru na dvije dosadašnje velikosrpske Jugoslavije.

Hrvatska seljačka stranka – Stjepan Radić,  koja svoj program temelji na nauku Stjepana Radića, spremna je dati svoj veliki obol u ostvarenju prijeko potrebnog zajedništva hrvatskih domoljubnih stranaka i cijelog hrvatskog naroda.

U skladu s neodgodivom nužnošću stvaranja hrvatskog domoljubnog zajedništva, Hrvatska seljačka stranka – Stjepan Radić, na čelu s predsjednikom Juricom Šoićem iskreno pozdravlja osnivanje stranaka Hrvatski suverenisti i Blok za Hrvatsku.

Vjera u Boga i hrvatska sloga!

Antun Babić

glasnogovornik HSS – Stjepan Radić

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime