Prema brojnim provedenim anketama, Ante Žoni Maksan, pukovnik HV-a, brigadir HVO-a i heroj Domovinskog rata, 3. na listi Hrvatskih suverenista za Europski parlament, uživa veliko povjerenje birača, ponajviše u Dalmaciji i susjednoj BiH

Potpredsjednik HSP AS, Ante Žoni Maksan na platformi Hrvatskih suverenista čiju listu nosi Ruža Tomašič dobro je poznat hrvatskoj javnosti. Kao suborac i kućni prijatelj generala Ante Gotovine pokazao je koliko ljubi Hrvatsku kada je u Domovinskom ratu obišao sva važnija ratišta. Tri puta je ranjavan, no unatoč tome nema vojnu mirovinu.

– Nisam tražio umirovljenje niti invalidninu za trostruko ranjavanje u Domovinskom ratu jer držim da za svoj doprinos u Domovinskom ratu od Domovine ne treba dobivati nikakvu pomoć, kazao je jednom prilikom Ante Žoni Maksan. 24 godine nakon završetka Domovinskog rata, Ante Žoni Maksan želi još jednom pomoći svojoj Hrvatskoj, ali i svim Hrvatima koji su, nažalost, razasuti po čitavom svijetu.
Hrvatski nacionalni interesi su ugroženi, a stječe se dojam kako se do sada hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu nisu pokazali u najboljem svijetlu.

– Dužni smo sačuvati Hrvatsku, zaštititi sve Hrvate, posebno u Hrvatskoj i BiH. I kao potpredsjednik HSP AS i kao kandidat za Europski parlament, ali prije svega kao otac četvero djece, obiteljski čovjek, zalagat ću se za očuvanje obitelji i kršćanstva. Ne mogu i ne želim više gledati kako Hrvati odlaze u Irsku, Njemačku, Kanadu. Hrvatska može i mora biti dom svim svojim stanovnicima i svima onima koji to žele biti. Obitelj je stup svakog društva, a upravo se posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj pokušava omalovažiti značaj, snaga obitelji. U Domovinskom ratu borio sam se u uniformi i s puškom u ruci za slobodu naše drage Domovine,  a danas se borim za opstanak i oporavak destabiliziranog društva, kazao je Ante Žoni Maksan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime