Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju očekuje najključniji ispit sezone, odlazak na Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Južnoj Koreji gdje reprezentacija brani ono najsjajnije odličje, ono zlatno

Nakon posljednjih priprema pred sam odlazak, koje su se posljednjih 8 dana održavale u Šibeniku, izbornik je danas odlučio kojih trinaestorica igrača od ukupno 20 koliko ih je bilo na pripremama putuje s njim u Južnu Koreju.

Izbornik Tucak danas je na konferenciji objavio popis reprezentativaca na koje računa u Gwangju.

Igrači:

 1. Marko Bijač
 2. Hrvoje Benić
 3. Loren Fatović
 4. Luka Lončar
 5. Maro Joković
 6. Ante Vukičević
 7. Andro Bušlje
 8. Lovre Miloš
 9. Josip Vrlić
 10. Anđelo Šetka
 11. Javier Garcia Gadea
 12. Ivan Marcelić
 13. Marko Macan

Stručni stožer čine:

 • Ivica Tucak
 • Mile Smodlaka
 • Sandro Sukno  
 • Pero Kuterovac
 • Damir Luketić
 • Petar Coce
 • Igor Pezelj
 • Renato Živković
 • Dinko Pivalica


Uz navedenu trinaestoricu u Južnu Koreju s reprezentacijom odlazi i Ivan Buljubašić. Najavio je to izbornik vizavi ozljede šake koju je nedavno zadobio Marko Macan pa stoga još nije u potpunosti siguran u njegovu zdravstvenu spremnost da zaigra na zahtjevnom Svjetskom prvenstvu.

– To su uistinu najteže odluke za svakog sportskog trenera. Sedmorica igrača je otpalo, 13 ih odlazi na Svjetsko prvenstvo. No želim napomenuti da su svi ti igrači dio hrvatske vaterpolske reprezentacije, a sutra i dio našeg uspjeha. Mi smo jedna obitelj. Dokaz svemu tome jest i Ivan Buljubašić kojeg nisam uvrstio među 13 odabranih, ali pribojavajući se stanja i ozljede Marka Macana, Ivan je prihvatio otputovati kao rezerva i čekati rasplet situacije.. Hvala Ivanu, pokazao je koliko je veliki sportaš i momak, što je dokazao i kroz sve što je napravio u prethodnom period i za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Navedena 13-torica koji odlaze u Gwangju mislim da su u ovom trenutku najbolje rješenje za našu reprezentaciju. Nadam se da ćemo to opravdati i da ćemo se vratiti iz Južne Koreje s dobrim vijestima.  – rekao je izbornik Tucak.

Prva utakmica Svjetskoga prvenstva odigrat će se u ponedjeljak, 15.07., u 19:30 sati po hrvatskom vremenu, s reprezentacijom Australije.
Slijedi utakmica s reprezentacijom USA 17.07. u 16:50 sati, dok ih 19.07. u 03:30 očekuje ogled s Kazahstanom.
Sve utakmice moći će se pratiti na HRT-u.

Nakon navedenih utakmica u skupini, Hrvatsku očekuje uzbudljiv nastavak turnira, s obzirom na rashod situacije ostalih skupina.

Reprezentacija na put odlazi 08.07. u 14:45 sati sa splitskog aerodroma. Prvo dio priprema odraditi će u Seoulu s talijanskom reprezentacijom, dok 12. srpnja kreće put sportskog sela Svjetskog prvenstva u gradu Gwangju.

– Atmosfera je odlična. Svi vjerujemo da možemo napraviti odličan rezultat u Koreji. To je najbitnije, kao i osigurati vizu za Tokijo. Svi se nadamo da ćemo to uspjeti i odlazimo puni želje i motiva na Svjetsko prvenstvo.  – zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime