Četvrti dan Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu Zadar 2024 donio je turnir za odličja. Hrvatski karate i parakarate reprezentativci izborili su osam nastupa za odličja, a osvojili su ih ukupno šest. 

Prvi hrvatski predstavnik danas bio je Ivan Kvesić koji se borio za brončanu medalju u kategoriji -84 kg. Bio je uvjerljivo uspješniji protiv Španjolca Alejandra Moline Arencone kojeg je pobijedio sa 7:0 i osvojio prvu hrvatsku medalju na Prvenstvu. 

Ivanov brat, Anđelo Kvesić, pobijedio je Talijana Mattea Avanzinija u finalu kategorije +84 kg rezultatom 6:2 čime je osvojio drugo europsko zlato u pojedinačnoj kategoriji, nakon zlata osvojenog 2022. godine u Gaziantepu. 

Drugu zlatnu medalju za Hrvatsku osvojio je Ivan Martinac, i to u kategoriji -75 kg. U finalnom meču Ivan je svladao Talijana Danielea de Vivo s 4:0 i osvojio svoju prvu europsku medalju u individualnoj kategoriji. 

Naslovom europske prvakinje u kategoriji -50 kg okitila se Ema Sgardelli. Mlada Riječanka ove je godine već osvojila mlađeseniorsku broncu, a ovo joj je bio prvi nastup na europskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji. Čak 1 minutu i 20 sekundi prije isteka vremena Ema je porazila s 8:0 karatisticu Sjeverne Makedonije Mihaelu Mishovsku. 

Boran Berak borio se za brončano odličje u kategoriji -67 kg. Nakon poraza od grčkog karatiste Georgiosa Baliotisa rezultatom 5:2, Boran je nastup u Zadru završio na petom mjestu.  

Peto mjesto osigurala je i Hrvatska ženska kumite ekipa u sastavu Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Lucija Lesjak, Sadea Bećirović Nikolina Golomboš. U susretu za brončano odličje s 2:0 bile su uspješnije Turkinje. Eda Eltemur pobijedila je Leu Vukoju s 3:1, a Sudenur Aksoy Miu Gretu Zorko sa 6:2. 

Hrvatska se s tri osvojene zlatne medalje i jednom brončanom u karateu nalazi na drugom mjestu po broju osvojenih odličja nakon današnjeg dana, a uspješnija je tek Njemačka koja je osvojila jednu brončanu medalju više. 

Uspješni su bili hrvatski predstavnici u parakarateu koji su osvojili dvije medalje. Daniela Topić osvojila je treće uzastopno europsko zlato u kategoriji sportašica s intelektualnim poteškoćama K22. Srebrnu medalju osvojio je Stipe Barić u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama K22.

Posljednja hrvatska natjecateljica u Zadru bit će Julija Karadakić koja u nedjelju nastupa u finalu sportašica s tjelesnim oštećenjem K30. 

Rezultati, satnica i druge informacije o Prvenstvu dostupne su na stranici Prati Prvenstvo.

Podsjetimo ulaz za posjetitelje na Europsko seniorsko prvenstvo u karateu i parakarateu Zadar 2024 je slobodan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime