Pored nositelja liste za EU izbore Saše Poljanec-Borić, na HSLS-ovoj listi se našao i predsjednik mladeži te stranke iz Splita Hrvoje Bašić

Vrlo kritičan prema čelnicima nedavno osnovanih stranaka, Hrvoje Bašić komentirao je Start Dalije Orešković. – Stranka Dalije Orešković je objavila svoj stranački program i sve što mogu reći je, ovo nije prvoaprilska šala. Oni su ozbiljni i to je najgore od svega! Kao nova stranka oni u svom programu zagovaraju “nove”, “moderne” i “kreativne poreze” (sarkazam);
između ostalog protekcionizam na razini Živog zida, demokraciju koja je demokratična kao svaki lijevo-desni političar, dok njemu odgovara, kazao je Hrvoje Bašić.

Prema njegovim riječima, najapsurdnije od svega je njihova ideja novog oporezivanja robota i robotike!
– Zapravo se njihov cijeli program može sažeti u jednu rečenicu; “Robotika će nam ukrasti radna mjesta i ovo malo što je imamo u Hrvatskoj treba uništit u Startu, ali ćemo zato spasit strateški važna brodogradilišta!”, pomalo će podrugljivo Bašić.

Stoga smo ga pitali za pojašnjenje.

– Očito su entuzijasti poput Nenada Bakića i njegova STEM revolucija, za Start najveća prijetnja budućnosti Hrvatske…  Za mene i sve koji promišljaju Hrvatsku u budućnosti, upravo takvi ljudi su naš najveći potencijal!

Zato gospodo Startovci, Dalija, Glavaševiću i ostali… Olakšajte nam, startajte i jednostavno se upišite u SDP. Ili “Novu” ljevicu, oni su sad kao progresivni i imaju “nove” ideje. Jadni ti smo mi, ako je ovo alternativa modelu koji imamo zadnjih 30 godina.

Nama treba reset, redizajn u svakom pogledu, a ove nove stranke koje propagiraju stare, već viđene i potrošene modele koji su nas i doveli do današnjeg stanja, stanja u kojem mladi ne vide nikakvu perspektivu u ovoj zemlji, neće promijeniti ništa! Nove stranke bi vodile staru istrošenu politiku. Kome to treba?, pita se na kraju Hrvoje Bašić.

1 KOMENTAR

  1. Koja si ti mudra glava svaka čast. Eto HSLS valja, a ostali ne valjaju.
    Sta ste vi napravili u zadnjih 30 god, a i sada ste u vladajućoj koaliciji…imate priliku, popravite sve sto ne valja, ix gispidarstva do odlaska mladih vani…..izvoli

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime