Hrvoje Bašić (HSLS):Izjava predsjednika Europskog parlamenta Tajanija je uvredljiva, državnički je tražiti ispriku i odstupiti sa te časne funkcije!

0

Hrvoje Bašić, tajnik splitskog HSLS-a osvrnuo se na skandalozan istup predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija

“Djeco moja, otkako je naš grad pod talijanskom okupacijom, ja jezik okupatora ne znam. Niti jednu jedinu riječ!”. Stari profesor iz Veloga mista je u jednu rečenicu davnih dana sažeo sve što je trebala naša hrvatska diplomacija poručiti talijanskom alkosu koji obnaša jednu od najviših funkcija u EU i koju bi sa svojom skanadaloznom izjavom trebao prestati obnašati! U vidu svih onih vrijednosti i načela koje ta EU zagovara i u koje se kune!, poručuje Hrvoje Bašić.

Povijesna previranja, kaže Bašić, su gazila ljude na ovim prostorima, a kako su stoljeća prolazila tako su se i granice pomicale, zajedno s raznim apetitima. Naše granice danas stoje i međunarodno su priznate, ali su apetiti naših susjeda izgleda ostali od ‘jučer’. 

– Europa može bolje od diletanata poput Tajanija, a Hrvatska očito ne može preboliti tu našu vječnu diplomatsku anemičnost. Uvijek smo kroz našu povijest bili spremni izgubiti glavu za Hrvatsku, ali nikad nismo znali tu glavu koristiti, umjesto da je gubimo. Baš onako kako su to stari Dubrovčani činili, zakkjučuje Hrvoje Bašić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime