Jučer je u organizaciji Gradskog odbora HSP AS Zadar održano predavanje na koje se odazvalo velik broj mladih ljudi, na temu uključenosti u politička zbivanja

– Inicijativa je bila da se mladi okupe, te razmjene ideje i vizije. Na ovaj način smo željeli motivirati i educirati mlade za aktivno sudjelovanje i kreiranje političkih odluka – rekao je Ante Katalinić, predsjednik MO HSP AS Stari Bokanjac… uspješni poduzetnik, a ujedno živio i odrastao u Francuskoj, te iz druge perspektive prenio svoja iskustva mladima.

– Nažalost, postoje predrasude o politici kao nečemu lošem, što proizlazi iz klijentelizma i korupcije kojemu svakodnevno svjedočimo. Veliki problem je i nezainteresiranost, što dovodi do socijalne isključenosti. Zato treba potaknuti želju za uključivanjem i promjenama, jer o političkim odlukama ovisi i kvaliteta života. Zato je uključenost izuzetno bitna – rekla je Miranda Jamnicki Doimi di Delupis, predsjednica GO HSP AS Zadar.

Politička aktivnost mladih unaprjeđuje i život zajednice. Zapravo vidi se volja i briga za istu. Razvija se osjećaj pripadnosti. Mladi sa svojim idejama i vizijama uvijek su nosioci promjena u društvu. Njihov politički utjecaj je vrlo slab. Zato ih je vrlo bitno što više informirati kroz razne tribine, educirati ih o drugim vještinama: debatiranje, uključivanje u razne platforme za mlade po uzoru na EU. Budući da su vrlo vješti sa novim tehnologijama, kreativni i brzo uče treba ih usmjeriti u tom pravcu jer je to važno za društveni napredak. Politika htjeli mi to ili ne, utječe na naše živote i može nam pomoć da provedemo naše ideje u djelo. Periklo: “Ako nisi zainteresiran za politiku, to ne znači da politika nije zainteresirana za tebe.”, rečeno je, između ostalog na jučerašnjem predavanju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime