HSP dr. Ante Starčevića će u predstojeće parlamentarne izbore ući na velika vrata, ako je suditi po strateškim aktivnostima koje provode proteklih mjeseci

Ova stranka broji više od 20.000 članova od kojih su mnogi vrlo aktivni na terenu. Iako prema anketama Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević ne prelazi izborni prag, isticanje kandidacijskih lista moglo bi dobrano pomrsiti račune mnogima, najviše HDZ-u. U HSP AS su kao jedan od strateških ciljeva detektirali poticanje članova da izađu na izbore. Drugi cilj je, kako doznajemo, animiranje birača desnice da izađu na izbore i daju svoj glas upravo HSP AS. Ukoliko uspiju u takvoj izbornoj strategiji, postoji mogućnost da HSP AS bude parlamentarna stranka u novom sazivu Hrvatskog sabora. Ako im i bude nedostajalo glasova, svakako će utjecati na rezultate izbora, najviše zbog D’hondtove metode zbrajanja glasova.

Prema procjenama političkih analitičara, HSP AS bi mogao koštati HDZ najmanje jedan mandat u Saboru što je za Andreja Plenkovića veliki luksuz, pogotovo u situaciji kada je sasvim jasno da trenutno vladajuća stranka neće imati većinu. Zašto je HDZ-u draže koalirati s manjinama, poglavito sa SDSS-om, a ne sa domoljubnim strankama poput HSP AS, nije jasno.

Doznajemo i to kako u ovom trenutku vodstvo HSP AS vodi vrlo ozbiljne pregovore sa čelnicima više stranaka sa desnice u cilju stvaranja što jače koalicije. Pokušali smo doći do komentara od predsjednika HSP AS Slobodana Devića Piće, no do objave članka, bio je nedostupan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime