Diplomantica britanskog Sveučilišta Cambridge šokirala je otočane priznanjem da još uvijek voli svoga supruga silovatelja, koji je svojim žrtvama poručio da ih siluje jer mu vlastita supruga ne želi pružiti seksualne užitke.

Adriana Ford-Thompson, predavačica na Sveučilištu York, opisala je svog 37-godišnjeg muža Marka Thompsona kao nježnu, dragu i emotivnu osobu.
Ističe da joj je sud oduzeo muža kada ga je proglasio krivim i osudio na doživotni zatvor zbog otmice i silovanja studentice te seksualnih napada na još tri žene.
Supruga je upoznala 2006. u Tanzaniji gdje su zajedno radili na istraživačkom projektu o održivom gospodarenju šumama. Svaki dan dolazila je na suđenje i podržavala supruga unatoč tomu što je morala slušati mučna svjedočanstva o tome što je njezin suprug činio 21-godišnjoj studentici.
Dok se vraćala s posla u noćnom klubu oko 4 sata ujutro, zgrabio ju je i odvukao u bijeli kombi. Dok se vozao po gradu, silovao ju je tri puta. U jednom trenutku joj je rekao: ‘Žena mi ne da, pa moram seks tražiti kod drugih’.
Adriana Ford-Thompson čula je sve detalje silovanja, pa ipak je tijekom devetodnevnog suđenja šaputala suprugu: ‘Volim te’ i ‘Budi snažan’.
Nakon presude novinarima je izjavila:
– Poznajem ga već deset godina, on je moj najbolji prijatelj. Bit ću uz njega svo ovo vrijeme. On nije čovjek kakvim ste ga prikazali. (Jutarnji list)