Čini se da na Viru ništa ne može proći bez kršenja zakona. Prvi u lancu kršenja zakona je kontroverzni Kristijan Kapović, načelnik u svom posljednjem mandatu

Njegov primjer očito slijede i njegovi jataci u osobama direktora općinskih tvrtki kao i pročelnici koji se u slobodno vrijeme vozikaju općinskim limuzinama do svojih stanova i kuća u Zadru. Ovaj put je tema općinsko trgovačko društvo “Čisti otok” kojeg vodi Ante Šikić, nekoć Milorad, inače uvezeni kadar iz tvrtke u vlasništvu Grada Zadra „Odvodnja“.

Oporbena vijećnica udruge “Vir bez podjela” Jadranka Okreša već neko vrijeme upozorava na niz nezakonitosti u poslovanju poduzeća “Čisti otok”. Lista zakonskih prekršaja je poduža, ali ističemo samo neke. “Čisti otok” izdaje račune po novom cjeniku iako nije ispunio sve tehničko-tehnološke uvjete za rad, a unatoč tome su protiv dijela neplatiša podizali ovrhe putem odvjetničkih društava. Nadalje, do danas nisu izvršili čipiranje spremnika za otpad. Ti isti spremnici nisu dodijeljeni svim korisnicima, a onima kojima su dodijeljeni u nekim slučajevima nisu isporučeni računi za usluge. Trošak odvoza nije raspoređen na sve korisnike, pa su računi bili višestruko veći od prihvatljivih itd.

Vidjevši da od dobronamjernih upozorenja nema ništa, Jadranka Okreša prijavila je svoje sumnje Državnom inspektoratu, ispostavi Zadar. Provjeru navoda i nadzor izvršio je Ante Fuzul, inače vrlo aktivni gradski vijećnik u Gradskom vijeću Grada Biograda. U postupku nadzora, inspektor Ante Fuzul nije uočio nepravilnosti, vjerojatno zato što isti nikad nije ni izvršen. Po Anti Fuzulu, nije bilo nikakvih kršenja zakona što je, obzirom na dostupnu dokumentaciju sasvim nemoguće. Stoga je Jadranka Okreša zavidnom upornošću uputila prigovor Glavnom državnom inspektoru RH, Andriji Mikuliću. U manje od dva mjeseca, Andrija Mikulić prihvatio je prigovor Jadranke Okreše koja je upozoravala na nezakonitosti u “Čistom otoku”.

Velika je enigma kako inspektor Ante Fuzul nije uočio propuste…

Naložio je ponavljanje postupka, odnosno inspekcijskog nadzora i definirao što sve treba provjeriti, koju dokumentaciju izuzeti. Hoće li i ovaj put Ante Fuzul utvrđivati nepravilnosti ili je izgubio povjerenje svog šefa u Zagrebu, znat će se uskoro. U međuvremenu su članovi udruge “Vir bez podjela” podnijeli i kaznenu prijavu protiv Ante Šikića koju objavljujemo u prilogu.

Dojučerašnji “držatelji svijeće” napuštaju Kristijan Kapovića ko miševi uoči brodoloma

Postavlja se pitanje do kada će Kristijan Kapović uživati zaštitu nadležnih institucija čiji su mu šefovi u vrijeme svojevrsne šerifovske diktature držali svijeću? Čini se da je takvoj nakaradnoj praksi došao kraj, makar u ovoj izbornoj godini jer su u udruzi “Vir bez podjela” dobili dva obećavajuća odgovora institucija koje makar na trenutka vraćaju vjeru u pravnu državu. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime