Cirkus sa jalovom gradskom vlasti u Pločama predvođenom SDP-ovcima Mišom Krstičevićem, Zoranom Majstrovićem i Ivanom Marevićem došao je svome kraju

La commedia è finita!”, fraza je koja možda najbolje ilustrira nakaradnu političku situaciju u Pločama. Trojica neiskusnih momaka su dobro osmišljenom izbornom kampanjom u svibnju 2017. godine porazili dotadašnju HDZ-ovu vlast. Obećavaše brda i doline, ali malo toga ispuniše. Treći put zaredom, sjednica Gradskog vijeća ne može se održati jer nemaju kvoruma. Vikend gradonačelnik Mišo Krstičević definitivno ne kontrolira svoje partnere, a dvojica zamjenika Zoran Majstrović i Ivan Marević o vođenju grada znaju koliko i Zoran Milanović o kirurgiji.

Ivan Marević sa suprugom koja je svojedobno na nezakonit način dobila posao u školi na Staševici

Sada slijedi raspuštanje Gradskog vijeća, a ukoliko Mišo Krstičević pokaže politički moral, i sam će podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika. Ukoliko do toga dođe,a takav scenarij sasvim je izgledan, Grad Ploče očekuju prijevremeni lokalni izbori. Mišo Krstičević ionako više nije zainteresiran biti gradonačelnik ovog grada. Sebe vidi u Zagrebu. Svojedobno je pomogao Davoru Bernadiću da ostane predsjednikom SDP-a, pa mu je ovaj dužan uslugu. Ako SDP i nakon skorih parlamentarnih izbora ostane oporba, Mišo Krstičević bit će saborski zastupnik. Ukoliko SDP slučajno osvoji vlast, Miši Krstičeviću pripast će daleko bolja politička fotelja u nekom od ministarstava.

Ova trojica “vitezova” su trebala predstavljati dream team, a na kraju nisu u stanju osigurati kvorum na sjednicama Gradskog vijeća?!

Po čemu će građani Ploča pamtiti trojicu SDP-ovih “vitezova” u Pločama? Ni po čemu dobrom. Puno su pričali o financijskim dubiozama svojih prethodnika, a onda zadužili građane u tolikoj mjeri da će neka nova gradska vlast morati krpati rupe godinama. Podijelili su i otkaze nekim direktorima pa izgubili sporove. Pozapošljavali svoje bližnje u čemu se posebno istaknu Ivan Marević. Obećavali građanima bolji grad s više transparentnosti, poštenja, brige za malog čovjeka. Obećanje – ludom radovanje. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime