Predstavnici dijela Platforme Hrvatskih suverenista koji još nisu potpisali sporazum s Miroslavom Škorom poručili su njegovom Domovinskom pokretu i Mostu da je sad trenutak da se na desnici napravi pobjednička lista

“Pozivamo sve koji sudjeluju u ovom procesu, Domovinski pokret Miroslava Škore, Most i sve koji su ga podržavali da shvate ozbiljnost trenutka”, rekao je na konferenciji za novinare Pero Kovačević zaključivši kako je najvažnije da zajedništvo nema alternative.

Poručio je da svi sudionici moraju shvatiti da se hrvatski narod nalazi u teškom trenutku i da je sad trenutak za napraviti pravu pobjedničku listu kako bi građani znali da glasaju za.

Kovačević je rekao da bit koalicijskog sporazuma nije u dijeljenju mjesta na listama, nego u programskim smjernicama koje uključuju oduzimanje opljačkanog, promjenu izbornog zakona  i revitalizaciju poljoprivrede.

S obzirom na to da su se u medijima pojavile priče o “nekakvom raskolu”, Kovačević je pozvao Miroslava Škoru da demantira te insinuacije, primjerice da je on protiv toga da na listama zajedničke koalicije budu udovice iz Domovinskog rata ili da Škoro ima nešto protiv njega.

Željko Sačić poručio je pak da su ljudi koje su konzultirali za to da se pristupi Domovinskom pokretu kako bi zajedno promijenili loše stanje u Hrvatskoj različiti.

“Taj val možemo postići u sinergiji svih koji su potpisali sporazum sa Škorom i onih koji tek trebaju”, rekao je Sačić apelirajući na to da se proširi taj koalicijski potencijal.

Sačić: Desnica ima problem jer traži idealno, a toga nema

Ustvrdio je da su u Restart grupi okupljenoj oko SDP-a svi zajedno, bez obzira na osobne animozitete, dok oni na desnici imaju probleme jer traže idealnog, a idealnog nema.

“Hrvatski suverenisti jedini mogu biti otpor nasuprot globalistima koji dolaze s Plenkovićeve ili Bernardićeve strane, koji su lice i naličje iste medalje”, rekao je.

Upitani jesu li se dogovorili sa Škorom, Sačić je rekao da su bili u kontaktu, no smatra da je za sve kriv koronavirus.

“Oni podržavaju ove ideje, a to što je bilo, to je očito netko spinao, a zapelo je očito u nekim dezinformacijama i nerazumijevanju, ali i korona je kriva jer kad smo trebali ići na pregovore nismo imali propusnice, a telefonom ne možeš sve dogovarati jer Božinović sve sluša.”

Odbacio je nagađanja da je do problema došlo jer Most ima prevelike apetite u dalmatinskim županijama i traži previše mjesta za sebe.

Dodao je da su pojedinci nebitni ako se dogovore oko programa koji se ostvaruje u Hrvatskom saboru te da nema ucjena ni uvjetovanja.  

Razgovori sa Škorom mogli bi biti gotovi prije nego što se raspišu izbori, odnosno dok se sabor ne raspusti.

Pero Kovačević ističe kako je koalicijski dogovor s Domovinskim pokretom Miroslava Škore najprije potpisao Zlatko Hasanbegović, a jučer i HKS Ruže Tomašić te HRAST Ladislava Ilčića, no dio platforme, odnosno neke braniteljske udruge, Hrvatski bedem i istaknuti pojedinci koji su se pridružili platformi, tvrdi, još nisu stavili svoj potpis na sporazum.(INDEX)

1 KOMENTAR

  1. Penova i drug Škoro su hdz-a koaliciski partneri, dakako i pupovac im u potaji stoji! “Rđice”, političke problem je u tomu da rigidne komunjare vi nazivate “desničarima” i što ti komunisti ukakaju, onda to maloumni pripisuju pravim pravašima! ARHIVU otvorite pa će te viditi di tko i komu pripada i neće biti muljaže na izborima nego će stvari izborne imati pravi tok svoj. Do danas i nadalje živjet će u diktaturi svi oni koji nisu bili u komunističkoj partiji, kos-u i bivšem komunističkom sustavu,zato otvorite Arhivu i sve Dosijere da se upoznamo i budemo ravnopravni svi!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime