Šutnja državnog vrha na Bandićevo zlodjelo je sramotna! Predsjednica, premijer i predsjednik Sabora još se uvijek nisu oglasili o medalji za Budu Lončara i na taj se način zapravo solidariziraju s tim zločincem – rekao je u Bujici na Z1 general Željko Sačić, ratni načelnik Stožera Specijalne policije iz Domovinskog rata

Zbog šutnje je prozvao i svoje bivše kolege: – Siva eminencija Generalskog zbora je Vladimir Šeks, neformalni glasnogovornik Andreja Plenkovića, a Pavo Miljavac bez njegova dopuštenja neće ni prstom maknuti! Nije to zbor ptica pjevica, već generala i zato podržavam ostavke Ivana Tolja i Ivana Kapulara.

MESIĆEVI GENERALI DANAS IMAJU RELEVANTNU RIJEČ!

General Sačić prvi je dao ostavku u Generalskom zboru zbog njihove osude Penavinog skupa u Vukvovaru, a nakon Tolja i Kapulara, isto je učinio i Davor Domazet – Lošo: – Dobro sam procjenio da će sukub unutar zbora potrajati zbog političkih pitanja, ali i osobnih. Drago mi je što sam se na vrijeme distancirao od pojedinih ljudi. Očekivao sam ovaj raskol, jer je general Tolj uvijek shvaćao pravu ulogu Hrvatskog generalskog zbora. U ključnim trenutcima detuđmanizacije podjsećao ja na to, reagirao je i za vrijeme Milanovića, Sanadera, Kosorice i danas – Plenkovića. Upozorio je zajedno sa kolegom Kapularom da ne smijemo zaboraviti žrtve Vukovara i okrenuti se Andreju Plenkoviću… Geneza problema među generalima svoje korijene vuče još iz vremena Stipe Mesića, koji je za savjetnika imao Budu Lončara. Sjetite se samo peticije dvanaestorice generala i kako su bili sankcionirani, a oni drugi su se priklonili Stipi Mesiću. Neki od njih sa zidova svojih ureda skidali su slike dr. Franje Tuđmana i bacali ih u smeće, a stavljali Mesićeve. I danas takvi unutar Zbora imaju relevantnu riječ!

Na pitanje kakva bi zapravo trebala biti uloga Hrvatskog generalskog zbora u našemu društvu, Željko Sačić je odgovorio: – Generali nisu tu da planiraju nekakav udar i da se ponašaju kao hunta, ali narod od nas očekuje da s vremena na vrijeme reagiramo, posebno u cilju zaštitie temeljnih ustavnih vrednota Hrvatske, da dignemo svoj glas kada treba, kao što to rade i biskupi, akademici… Vidite da su i biskupi nakon duge šutnje ipak rekli srpskom patrijarhu Irineju da je sada dosta, tako i generali trebaju javno reći što misle.

LONČAR IZMIŠLJA, BIO JE NA STRANI ONIH KOJI SU POKUŠALI UBITI TUĐMANA!

Sačić je demantirao Budimira Lončara i sve njegove izjave iz Jutarnjeg lista. General tvrdi da je bivši jugoslavenski savezni sekretar za vanjske poslove izmislio “zasluge” i Tuđmanove navodne pohvale. To je nazvao “blasfemijom”, a Lončara je usporedio sa Sadamovim ministrom Tariqom Azizom: – Budimir Lončar je eklatantan predstavnik zločinačkog režima koji nas je gazio i tlačio. Medalja za njega izazvala je javnu sablazan. Lončar je bio na drugoj, protuhrvatskoj strani, htio je da nas se zatre kao ‘45. godine, u čemu je također sudjelovao. Do zadnjeg je spašavao tamnicu naroda Jugoslaviju i bio na strani JNA – od Pakraca, preko Plitvica i Baranje, Knina i Dalmacije, Borova Sela i Vukovara pa sve do bombardiranja Banskih dvora i pokušaja ubojstva dr. Franje Tuđmana, na kojeg se sada, zamislite, poziva! Dodijeliti priznanje Lončaru je nemoralno i nedostojno. To je protubožje i protuhrvatsko djelo! To je revizija naše moderne povijesti, kojom se želi abolirati jugo-unitariste.

General Sačić u Bujici je iznio konkretan prijedlog za Milana Bandića: – To što sada krivnju pokušava prebaciti na gradske službe je zapravo, smiješno. Demantirao ga je sam Budo Lončar, koji je javno priznao da mu je Bandić obećao nagradu još prije godinu dana! Predlažem gradonačelniku Bandiću ukoliko ima i malo obraza prema Hrvatskoj žrtvi, neka što prije povuče svoju odluku. Neka se ispriča!

Sačić je povezao šutnju Hrvatskog generalskog zbora s Milanom Bandićem: – Najžalosnije što imaju nekakve obveze, najčešće osobne naravi, prema gradonačelniku pa stoga šute. Državni vrh ima konkretne političke koristi od Bandića u Saboru, a Hrvatski generalski zbor neke druge…

GODINU DANA NAKON DOLASKA VUČIĆA U ZAGREB, SAČIĆ PITA KOLINDU: PREDSJEDNICE, KAKVA JE BILA KORIST OD TOGA POSJETA?!

Prošlo je točno godinu dana od kada su se u Zagrebu susreli Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučića. Tim povodom gneral Sačić zajedno sa ratnim udovicama organizirao je prosvjed na Jelačić placu, a predsjednica ih je zato nazvala “marginalcima”. Godinu dana kasnije, Sačić kaže: – Bili smo u pravu kada smo prosvjedovali. Nazvala nas je “marginalcima”, a što se dogodilo u zadnjih godinu dana?! Niti jedan komadić ukradenog kulturnog blaga Srbija nije vratila Hrvatskoj, niti jedan nestali Hrvat nije pronađen. Niti jedna grobnica… Predsjednica je gnjusno iskoristila nesreću žrtava i dala im je lažnu nadu, a sve zbog “viših političkih ciljeva” i ispunjavanja želja vanjskih nalogodavaca…

“Iznimno stresno bilo je prije godinu dana pratiti sva ta opravdanja aktualne predsjednice da će ugostiti notornog četnika, današnjeg predjsednika Srbije Aleksandra Vučića,“ prisjeća se Sačić i nastavlja: “Išli su narodu lagati da je to stari europski prijatelj, predsjednica je bila van sebe i grila ga, ljubila… Uvukla je uz sebe u tu priču i očajne ljude, nesretne stradalnike koji tragaju za svojm najmilijima. Njih su obrađivali neka okrenu leđa prosvjednicima i da će imati koristi od toga! To je iskorištavanje nesretnih ljudi, koji traže na sve moguće načine svoje najmilije, a ona ih koristi za svoj jeftini politički cilj. Ja nisam za mržnju, ali sam za istinu i pravdu i jedan pošten pristup. Ljude koji su nas napadali mi preko noći bez njihovog pokajanja i katarze, prihvaćamo kao prijatelje. Pa, to je suludo!“

BRANITELJMA GALGE, A ZLOČNCIMA MEDALJE!

Sačić zamjera predsjednici što u četiri godine nije pomilovala niti jednog hrvatskog branitelja: – Za branitelje su rezervirane galge, a za zlikovce medalje! Vidimo što je sa Tomislavom Merčepom, vidimo i mnoge druge… Na razne načine DORH i srpsko tužiteljstvo za ratne zločine još od vremena Mladena Bajića čine sve da kompromitiraju Domovinski rat i izjednače ga sa velikosrpskom agresorom.

Voditelj je u emisiji upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalazi hrvatski branitelj Veljko Marić: Srbi su ga osudili, u zatvoru je s Merčepom, a kada izađe – zaplijenit će mu svu imovinu, jer je Hrvatska država već isplatila odštete Srbima za čija je stradanja lažno presuđen.

“Oni su poduzeli sve da unište svakog našeg čovjeka koji je sudjelovao u projektu rušenja Jugoslavije i tu su nemilosrdni,“ govori Sačić i dodaje: “Gledajte samo što se događa s logorašima koji su ostali sami, potpuno izvan pravnog sustava Hrvatske, a samo zato da se ne dira u koaliciju Pupovca i HDZ-a. A Pupovac je produžena ruka Vučića…”

Na kraju emisije Željko Sačić pozvao je na ujedinjenje desnice i rekao da Hrvatski suverenisti žele sporazum sa Brunom Esih i dr. Zlatkom Hasanbegovićem. Zajedno bi na izborima za Europski parlament mogli osvojiti čak 200.000 glasova i najmanje dva mandata…

Autor: Dnevno.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime