Analitički tim portala Megamedia analizirao je rezultate izbora kandidata za Europski parlament 2019

Dijaspora koja je imala pravo glasovanja bilježi zanimljivosti gdje je SDSS pobijedio Neovisne za Hrvatsku s 9,50% u odnosu na 7,51% koliko je osvojila Hasanbegovićeva lista. Koalicija Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku, HKS, HSP AS, UHD definitivno je izborno iznenađenje, pod liderestvom Ruže Tomašić, koja je dobila najveći broj preferencijalnih glasova.

Činjenica kako predizborne ankete nisu davale prostora listi Suverenista, nositeljice Ruže Tomašić koja je osvojila mandat za EU Parlament i postotak od  8,25% ukupnog broja glasova birača. Poražavajući rezultat HDZ-a s postotkom od 22,72%, ujedno je dobitak i preporod SDP-a s osvojenih 18,71 % glasova. Grad Zagreb bilježi tektonski izborni poremećaj, kojim se vidi kako Suverenisti osvajaju 10,04%, dok HDZ osvaja 13,63 % glasova birača.

Ovim izbornim rezultatom možemo analogno zaključiti kako za predstojeće parlamentarne izbore koalicijom Suverenista i Neovisnih za Hrvatsku, stranaka s predznakom desno, kako bi u političku ropotarnicu bacili HDZ. Uzimajući u obzir kako su Suverenisti u Gradu Zagrebu osvojili 10,04%, a Neovisni za Hrvatsku 5,30%. SDP dominira Gradom Zagrebom s osvojenih 21,34 %. Potop liste Bandić Milan 365 s osvojenih 4,56 % dodatno komplicira stanje stranaka lijevoga predznaka.

Ukoliko odemo na jug u Splitsko dalmatinsku županiju, vidimo kako je HDZ osvojio 26,86 % glasova, SDP 17,67 glasova. Suverenisti su osvojili 8,91% glasova, Neovisni za Hrvatsku su osvojili 8,29% glasova. Most nezavisnih lista osvojio je 8,91% glasova. U Dubrovačko neretvanskoj županiji HDZ je dobio 34,39% glasova, Suverenisti 9,60% glasova, Neovisni za Hrvatsku su osvojili 3,79% glasova. Most nezavisnih lista osvojio je 11,01% glasova. U Šibensko-kninskoj županiji HDZ je osvojio 30,87% glasova, SDP je osvojio 15,24% glasova, Suverenisti 11,30% glasova, Neovisni za Hrvatsku su osvojili 5,12% glasova. Zadarska županija nosi sljedeće omjere: HDZ 30,80%, SDP 15,91%, Suverenisti 11,34%, Neovisni za Hrvatsku 6,43%. Ličko senjska županija; HDZ 40,59%, SDSS 10,00% SDP 10,00%, Neovisni za Hrvatsku 7,79%, Suverenisti 7,13%.

Posebna priča u ovom izbornom porazu HDZ-a je Bosna i Hercegovina u kojoj HDZ ima potporu od 75,35 % birača, Suverenisti 9,25 % i Neovisni za Hrvatsku HSP 5,4% glasova. Dominacija HDZ u Bosni i Hercegovini predstavlja odraz podaništva i primitivizma birača Bosne i Hercegovine prema HDZ-u koji je odavno prestao biti stranka Hrvata, a koji se pretvorio u neojugoslovensku komunističku partiju. Za nadati se kako će se do sljedećih izbora bilo Predsjedničkih ili Parlamentarnih u RH Hrvati Bosne i Hercegovine osvijestiti i odustati od HDZ-a.

Analitički tim portala Megamedia predvidio je već dulje vrijeme unatrag izborni uspjeh Suverenista, što se može iščitati iz objavljivanih tekstova i analiza. Ruža Tomašić kao liderica Suverenista posvjedočila je kako zajedništvo nema alternative. HDZ na čelu s Andreom Plenkovićem je doživio je izborni debakl, za koji je osobno on i odgovoran, s obzirom kako je osobno imenovao i sastavio listu kandidata HDZ-a za EU Parlament. Neodgovornost za postupanja HDZ-ovaca, Andrea Plenkovića i njegovoga tima, nije nepoznanica. Ukoliko analiziramo tko su sve voditelji lokalnih promidžbi HDZ-a, lokalni korumpirani šerifi, s izvjesnom sigurnošću možemo očekivati potop HDZ-a i na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj. Ondašnja domoljubna koalicija osigurala je pobjedu HDZ-a, dok današnje vodstvo HDZ-a na čelu s Andreom Plenkovićem HDZ gura na lijeve margine SDSS-ovaca, HNS-ovaca, koji ostvaruju izborni debakl za koji nitko ne želi preuzeti odgovornost.

Nakon svega navedenoga u analizi postavlja se jedan sasvim logičan upit, je li HDZ taoc Andrea Plenkovića? Ili je pak taoc Gordana Jandrokovića i Mesićevog diplomate Davora Božinovića? Režimska, medijska politika koju provode svojom vladavinom, osigurati će im zasigurno još gubitničkih izbora. Hrvatski Suverenisti dokaz su alternativne politike HDZ-a hrvatskom narodu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime